Siirry sisältöön

Yrittäjä – kiinnitä huomio isoon tulokseen, älä isoon liikevaihtoon!

Talouden personal trainer Marko Vuorinen on tunnettu rehellisestä ja käytännönläheisestä tyylistään tarttua asiakkaiden taloudellisiin haasteisiin. Läpimurto voi kirkastua vaikka saunan lauteilla.

Istuin kesällä kotiterassilla, jossa auringonoton ja opiskelut keskeytti vierailullaan Jäärnin Tuomo, Jäärnimetalli Oy:n toimitusjohtaja. Meillä ei ole asiakassuhdetta, vaan kaverisuhde. Tuomo löi pöytään pitkään kerjäämäni lippalakin ja muovipussin, josta löytyi läjä heidän firman logolla varustettuja tikkuaskeja ja komea paikallisen pienpanimon ginipullo. Sanoin Tumelle, että lippiksen ymmärrän, mutta mistä hyvästä nämä muut tuotteet ovat? Tume kysyi, että muistatko pari vuotta sitten kun saunottiin ja kyselit meidän firman liiketoimintamallista ja tämän jälkeen ripitit minua siitä, että meidän strategia on paska ja tekee liiketoiminnasta kannattamattoman? Vastasin, että muistan tästä olleen puhetta, mutta en koe ripittäneeni mitään, vaan kyseenalaistaneeni toimintamallia. Tume jatkoi, että sanani olivat jääneet niin kristallin kirkkaasti mieleen, että oli niitä päivittäin työssään ajatellut ja yhtäkkiä huomannut, että on koko ajan opastanut muita huomaamattaan näitä ajatuksia toteuttamaan.

Tume kertoi, että oli jännä nähdä, kuinka liikevaihto pieneni, mutta samalla lisääntyi aika ja mikä tärkeintä – tulos pysyi samana. Nyt vuosi myöhemmin liikevaihto on palautunut ennalleen ja sillä tehdään parempaa tulosta, ja aikaakin jää enemmän.
Tämä oli paras koskaan saamani palaute. Oli hienoa huomata, ettei analyyttisyyteni ja argumentaatiotaitoni katoa edes saunaillassa. Yritystalous on samanlainen joka alalla. En ymmärrä metallihommista mitään, mutta numerot ovat samat tälläkin alalla. Tärkeintä on ymmärtää, kuinka helppoa on jopa ohimennen auttaa ihmistä, joka kuuntelee ja kunnioittaa neuvojaa ottaen vinkistä vaarin. Tume tajusi ”ripityksessä”, ettei kannata kiinnittää huomiota isoon liikevaihtoon, vaan isoon tulokseen. Tähän jälkimmäiseen hän ei itse pystynyt ja siksi otti mielellään avun vastaan.Minua ajaa aito kiinnostus kehittää yrityksesi liikkeenjohtoa ja taloutta tehokkaasti eteenpäin. Ota yhteyttä, rohkeasti ja matalalla kynnyksellä ja kerro sinun tilanteestasi. Matka on pitkä ja mielenkiintoinen, mutta tuottava!

Marko
Ansionsa Mukaan Oy