Siirry sisältöön

TOIVEESI TAPAA TOTEUTUA

Milloin viimeksi olet nähnyt naama aina norsunvitulla kulkevan ihmisen, jolle sattuu elämässä ainoastaan positiivisia asioita, tai ihmisen joka on onnesta sekaisin, kun kaikki menee kokoajan päin helvettiä?

Äitini eniten käyttämä sanonta lienee ”ole varovainen toiveidesi kanssa, koska ne saattaa toteutua”. Tätä äitini usein tehostaa konkreettisella esimerkillä parin kymmenen vuoden takaa. Tuolloin sukulaisellamme todettiin rintasyöpä ja tämän sukulaisen vanha äiti itkeskeli tätä tyttärensä kohtaloa. Hän hoki ääneen sitä, kuinka hän itse olisi ollut sopivampi henkilö ottamaan tuon sairauden, kuin nuorehko tytär pienine lapsineen. Toki luonnollinen kiertokulku menee siten, ettei vanhemmat lapsiaan hautaa. Niin kävi tämänkin toiveen kanssa, sillä pari vuotta myöhemmin tyttärellä oli terveen paperit, kun istuimme hänen syöpään menehtyneen äitinsä hautajaisissa.

Olen vuosia harrastanut tuntemieni positiivisten ja negatiivisten ihmisten ”tarkkailua”. Vuosia myöhemmin lopputulos on aina sama. Positiiviset ihmiset ovat saaneet elämässään lisää positiivisia asioita ja negatiivisten naama on vuosien saatossa alkanut näyttämään väritystä myöten sateenkaarelta. Heille ei niin positiivista tapahdu, etteikö siinä jotain negatiivista heidän mielestään loppujen lopuksi ole. Jos he voittavat lotossa täysosumalla kaksi miljoonaa, heitä vituttaa loppuelämänsä se, ettei sillä viikolla ollut ennätyspotti jaossa! Enkä puhu nyt pelkästään raha-asioista jotka kylläkin tämän esimerkin konkretisoivat, vaan kaikista elämässä vastaan tulevista asioista.

Ystävälliset, iloiset ja avuliaat ihmiset jostain ihmeen syystä saavat elämässä paljon hyvää takaisin. Tämä jos mikä on Ansionsa Mukaan, eli sitä niität mitä kylvät. Aivan oma ryhmänsä ovat ne perheet, jotka pyrkivät tuottamaan pahaa muille.

Nämä esimerkit muille pahaa haluavista, joita olen vuosien saatossa saanut tarkkailla, ovat aivan omaa luokkaansa tuossa sadon korjuussa. Nämä porukat eivät tietenkään ole koskaan väärässä. Eivät edes silloin, kun ajavat STOP merkin ohi aiheuttaen kolarin, koska jos kolarin toinen osapuoli olisi ajanut hiljempaa, niin he olisivat siitä ehtineet mennä… He eivät siedä työkavereitaan. Jopa lasten puolisot ovat yksinkertaisesti tyhmiä. He puhuvat todella paljon pahaa muista ja tietenkin pääosin selän takana. Heidän suupielet ovat jo niin sateenkaarella, että naaman ilme hymyillessä näyttää halveksuvalta. En ole ikinä, en siis ikinä ole tällaisten ihmisten kuullut nauravan hysteerisesti! Jopa hyvässä vitsissä on jokin asia pielessä, vaikka kaikki muut ymmärtävät vitsin olevan juurikin se. Jos naapuri kaataa pihalta puun, he ovat ensimmäisenä kyselemässä kaupungilta onko siihen myönnetty lupa. Ai että kuinka onnellisia he ovat, jos lupaa ei ollut myönnetty. Jos jollain heidän tutulla on jokin pieni erimielisyys jonkun kanssa jostain pienestä asiasta, he haluavat oitis osallistua tähän kapinaan. He neuvovat ilmaiseksi kuinka teet tämän ihmisen elämästä mahdollisimman hankalan ja näin pikku riita paisui ylitsepääsemättömäksi ikuisuus ongelmaksi. He eivät tiedä sellaisten sanojen olemassa olosta kuin kiitos ja anteeksi. Sen sijaan, että ihmisille pitäisi sanoa jostain kiitos tai pyytää anteeksi, on se turhaa koska ne ihmiset ovat heidän sanavaraston mukaan tyhmiä ja idiootteja. Näiden esimerkkien lisäksi nämä ihmiset ovat omiaan venyttämään sääntöjä ja pyrkimään hieman muita kusettamaan. Useiden näiden kohdalla on suoranainen ihme, etteivät ole koskaan saaneet syytettä jopa törkeästä kunnianloukkauksesta, mutta kyllä senkin aika koittaa varmasti.

Nämä näiden mielestä ”tyhmät ja idiootit” positiivisuuksiin keskittyvät ihmiset antavat koirien haukkua ja heidän karavaani kulkee kulkemistaan. Sen sijaan näillä heitä vahingoittamaan pyrkivillä porukoilla havaintojeni mukaan tapahtuu ainoastaan negatiivisia asioita. Heidän perheissään tulee enemmän työpaikkojen vaihtoja kuin muilla. Heidän perheissään ihmisille tapahtuu tapaturmia enemmän kuin muilla. Heidän perheissään on vakavia sairauksia enemmän kuin muilla. Myös esine ja irtaimistovahinkoja rikkoutumisten muodossa heille tapahtuu muita enemmän. Jos heillä on liiketoimintaa, niin ei niin hyvin voi mennä, etteikö ongelmat seuraa perässä ja aina.

Aloitappa vastaava tarkkailu naapureiden ja tuttavien kanssa. Ällistyt siitä, kuinka esimerkkini pitää paikkansa. Mistä tämä johtuu? En minä sitä tiedä, mutta ole varovainen toiveittesi kanssa… Rhonda Byrnen kirja Salaisuus väittää universumin kuuntelevan. Kirja esimerkkeineen oli varsin mielenkiintoinen. Tämän kirjan mukaan positiiviset ajatukset tuovat positiivisia asioita ja negatiiviset ajatukset negatioita ja nämä nimen omaan ajatusten tuottajien OMAAN ELÄMÄÄN!

Vaikka oma iloisuuteni, positiivisuuteni ja muiden auttamisen halu ei minusta kuolematonta tee ja voin silti jäädä auton alle, sairastua syöpään ja kohdata muita suuria negatiivisia asioita, en aio elämääni tuhlata olemalla kärttyinen, negatiivinen ja katkera ihminen. Elämässäni on tapahtunut negatiivisia asioita, mutta valtavan paljon enemmän positiivisia. Lisäksi negatiiviset asiat ovat olleet marginaalisia ratkaisuja vaativia ongelmia ja positiiviset asiat suuria, yllättäviä ja odottamattomia tapahtumia.

Uskomatonta on se, millainen odottamaton ja jälleen positiivinen tapahtuma jossa on useita voittajia, sattui hetki sitten tätä kirjoitusta tehdessäni! Tämän avaan jatko-osana tälle ensi viikolla.

Näistä johtuen, en jatkossakaan aio viljellä negatiivisia ajatuksia enkä varsinkaan pyrkiä tuottamaan pahaa toisille. En vaan uskalla, koska siinä myös niittäisin sitä mitä kylvän.

Ansionsa Mukaan Oy, Marko