Siirry sisältöön

TÖIHIN MEILLE?

”Ei se hunaja, vaan se hetki ennen hunajaa” – Nalle Puh. Talouskurssin infoviikko Rovaniemellä on nyt takana ja itse ainakin nautin joka hetkestä. Odottavan aika on ollut pitkä, mutta se kyllä palkittiin. Tuntuu tyhmältä, kun se mitä on kauan odottanut, onkin hetkessä ohi. Mutta olipas kerrassaan kivaa olla pitkästä aikaa ihmisten edessä kertomassa näkemyksiä ja vastailemassa kysymyksiin.

Väkeä olisin toivonut paikalle enemmän, mutta oletus oli että sangen pieni on se prosentti, joka on eri syistä valmis ottamaan neuvoa oman talouden hoidosta vastaan. Todennäköisyys tyhjille saleillekin oli olemassa, joten lopputulos on silti kiitettävä. Näkemykseni paikalla olleista on se, että jokainen heistä pärjää kuukausittaisilla tuloillaan ja haluavat viedä homman askeleen eteenpäin. Olisin hieman toivonut paikalle myös uusia Perhe Wirtasia, eli sellaisia joilla raha ei kuukausittain riitä. Heille tästä olisi vielä suurempi apu.

Luennolla olleille havainnollistin fläppitaululle piirtäen millainen uhka meillä on taloudessa muutaman vuoden sisällä tulossa ja miksi, olivat ilmeet jokaisella samanlaiset. Tämä nykyinen wituiks.fi kulutusjuhla saanee traagisen päätöksen. Varautumattomia, mutta silti velattomia yrityksiä kaatunee pilvin pimein ympäri maailmaa ja pahimmassa tapauksessa perheitä tulee asumaan kadulla meillä hyvinvointi suomessakin. Piirros kyllä sai jokaisen ymmärtämään, että Markon täytyy olla oikeassa, koska tuo kesken jäänyt piirros ei voi päättyä kuin huonosti, eikä lopputulemaa voi verrata esim 90-luvun lamaan. Kaavion voi piirtää loppuun tulevaisuudessa…

Ensimmäisessä koulutuksessa tulen heille kertomaan miten tuota vastaan voi suojautua ja kuinka sillä pieni joukko ihmisiä maailmassa tekee ison tilin. Kaikissa talouden muutoksissa pieni joukko ihmisiä tekee mittavan omaisuuden ja iso joukko maksaa heidän voitot. Näin tämä on aina mennyt ja näin tämä tulee aina menemään. Tässä tulevassa muutoksessa on todella tärkeää olla oikealla puolella aitaa.

Kun yleisöäni kuuntelin liittyen alkavaan valmennukseen, sai se minut viimeiseltä reissulta kotiin ajellessa miettimään suunnitelmani järkevyyttä. Suurin ongelma ei ollut koulutuksen hinta, vaan se onnistuuko jokaiseen koulutukseen pääsemään paikalle. Hinnasta jäi eräs pariskunta hienosti mieleen. Pois lähtiessämme perheen Pirkko kysyi oliko siinä, että maksaa koko vuoden etukäteen mahdollista saada perhelippua? Perhelippu tarkoitti tilannetta, jossa molemmat puolisot tulevat paikalle ja näin onnistuvat varmemmin tavoitteissaan, olemme valmiit kannustamaan määränpäähän pudottamalla aavistuksen hintaa. Perheen Pirkko jatkoi, että koska meitä kumpaakin tällainen kiinnostaa, niin ei ole järkeä säästää rahaa siten, että vain toinen meistä tulee paikalle. Yhdessä opimme enemmän. Juuri näin ja tietenkin vuosilippuunkin leivottiin perhealennus. Tuon perheen asenteessa tulee muuten Ansionsa Mukaan, siitä ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Eikä siinäkään häviä mitään, että puolisot tekevät asioita yhdessä.

Tuo ongelma päästä jokaiseen kerran viikossa tapahtuvaan koulutukseen pisti minut sitten eilen illalla pakkaamaan suunnitelman visusti roskapussiin jonka hautasin naapurin Pelargoniapenkkiin, josta kaivan sen esiin vain tarpeen vaatiessa. Syntyi idea viikonloppukoulutuksesta. Kerran kuussa viikonloppu Rovaniemellä kolmen kuukauden ajan ja saamme tämän nippuun näinkin? Aloittaisimme klo 10 ja lopettaisimme klo 19 la ja su, sekä välissä lakisääteiset tauot ja ruokatunti…Äkkiä näkisin, että on helpompaa löytää kolme viikonloppua kalenterista vapaaksi, kuin se että pääsee 25-30 kertaa pariksi tunniksi paikalle tiistai iltaisin? Tämä tuo myös meille kustannustehokkuutta tilavuokrien ja matkakulujen suhteen ja näin pystymme pudottamaan hintaa! Jos oppien soveltaminen heti omaan elämään olisi aiemmallakin hinnalla tehnyt kurssista vähintäänkin ”ilmaisen”, nyt siitä jääkin heti voittoa. SIPO% kasvaa. (SIPO%=sijoitetun pääoman tuottoprosentti).

Jos tässä oikein kauniisti pyydän, saisinko nämä koulutukseen tulossa olevat ihmiset liittymään sellaiseen asiakaspaneliin? Laittaisitte mulle mailia tai soittoa ja rakennettaisiin teitä kuunnellen sellainen paras mahdollinen systeemi? Voin kiitoksena vaivannäöstä antaa vinkkejä kurssien jälkeenkin/ tarjota jollakin kaffetauolla kierroksen tai pari… Jos jotain paikalla ollutta kiinnostaa työskentely Ansionsa Mukaan Oy:llä, niin sellainenkin idea keskiviikko iltana syntyi myös, joka avaa työpaikan hakuun. Tästä jos on kiinnostusta kuulla enemmän, niin samoilla menetelmillä se onnistuu, eli maililla ja puhelimella. Puhelimella voi muuten lähettää nykyään mailejakin…

Otetaan siis lyhyt aikalisä aloituksen suhteen ja mietitään porukalla teille helpoin ja tietenkin myös halvin vaihtoehto. Siitä syntyneellä mallilla me sitten jatkamme tulevaisuudessa uusien asiakkaiden kouluttamisia.

Aikoinaan jossain blogissani kyselin missä päin Suomea haluaisit tällaista koulutusta saada, eli missä kiinnostuneita asuu, ei Keminmaalta ”löytynyt” kiinnostuneita. Nyt olikin komea yllätys kun Rovaniemelle oli Keminmaalta ajeltu! Nyt laajennetaan karttaa sekä tajuntaa! Keminmaalta lähtee auto Rovaniemelle jokaiseen koulutukseen, eli jos haluat koulutukseen osallistua, niin kyytissä pääsee kulkemaan. Otan enemmän kuin mielelläni kyytiin vaikka Kemiläisenkin.

Tästä se alkaa!

Marko, Ansionsa Mukaan Oy