Siirry sisältöön

OY PERHE WIRTANEN AB

Kun puhelin soi la iltana n.22.30 etkä tunne numeroa, ensimmäisenä tulee mieleen joku viranomainen/ kännipuhelu väärään numeroon. No soittaja olikin tuttu liki 40-v mies, jonka numeroa ei vaan ollut koskaan tullut talletettua korvaläppäriin, mutta se meni oikein, että oli kännipuhelu.

Tämä sälli aloitti kehuskelemalla kuin minä olen hänen mielestään aina ymmärtänyt taloudesta sekä rahasta ja kuinka minun vastaväitteitä perusteluineen on aina ollut hauska kuunnella. Tilanne oli hänellä se, että hänen lukiolainen tytär on alkanut häneltä kyselemään ”elämän ohjeita menestymiselle”, eikä isä osannut niitä antaa. Hän kertoi minulle, että: ”jos kerron kuin ajattelen, tyttärelläkin menee perseelleen, koska oma tilanne on hyvä todiste siitä, että näin ei menestytä”. Kysymys kuuluikin:” voitko sinä Marko antaa noita ajatuksiasi tälle nuorelle naiselle?” Voin. Ja myös haluan! Pistä kahvipannu kuumaksi ja sovitaan aika koska tulen ja alan tytön kysymyksiin antamaan vastauksia ja neuvoja.

Sitten tyhjennettiin pajatso: ”Voitaisko me samalla jutella tästä mun tilanteesta?” Kyse oli siitä, että he tekevät kovasti töitä ja kun tuntuu ettei mikään raha maailmassa riitä saada taloutta tasapainoon. Rahaa pitäisi lisäksi saada eläkeikää varten säästöön, koska hän oli sitä mieltä, ettei eläkejärjestelmä todennäköisesti kestä koko hänen eläkkeellä olo aikaa. Tällöinhän säästötkään eivät riitä, kun ne hupenevat elämiseen.

Vastasin, että tämä kuulostaa mielenkiintoiselta eikä missään nimessä mahdottomalta projektilta. Kyse on ihmisen itsensä muuttamisesta ja sanoin että autan mielelläni ja tiedän, että kaikki järjestyy. Sinun tulee LUVATA MINULLE, että teet kuten sanon, sillä aikaani en ala tuhlaamaan. Kerroin myös, että on olemassa vain yksi asia minkä häviäminen harmittaa ja se ei ole muuten raha. Se on AIKA. Rahat voi tehdä takaisin ja alusta voi aloittaa uudelleen ja uudelleen, mutta menetettyä aikaa et takaisin saa.

Tähän hän suostui heittämällä ja lupasi jopa kasvot antaa tälle projektille jos siitä on meille markkinoinnissa hyötyä. Enempää ei ihminen voi olla halukas omaa elämäänsä muuttamaan, kuin olla vaihdossa valmis olemaan julkisesti ”torilla paskat housussa” kaikkien arvosteltavana.

Sovittiin aika ja sanoin, että eka kerralla tulen teille pitämään kalvosulkeiset rahankäsittelytavoista ja siitä mihin ne johtavat. Tulen tuomitsemaan lujasanaisesti todennäköisesti nykyisen toimintamallinne, mutta MIKÄÄN EI MUUTU JOS KUKAAN EI SUUTU. Kerroin vielä, että haluan teitä auttaa ja samalla opetan ne toimivammat rahankäsittelytavat lapsillenne ja teen tämän ilmaiseksi.

Seuraavat 25-v heitä ohjaan ja tavoitteena on sinä aikana saada heidät taloudellisesti riippumattomaksi. Se on minun missio tässä. Hyvinä vanhempina, työteliäinä, nöyrinä sekä kiltteinä ihmisinä he sen ansaitsevat.

Näyttötyö vailla vertaa, vaikkakaan 25-v päästä tästä onnistumisesta ei meille enää hyötyä ole. Eiköhän sitä olla mekin jo lopullisesti eläkkeellä silloin.

Marko, Ansionsa Mukaan Oy