Siirry sisältöön

OY PERHE WIRTANEN AB – MILJONÄÄRIKSI OMIN AVUIN VAI LOTTOAMALLA?

Onneksi on Lotto! Rahapelilaki kieltää pelimainonnassa pelaamisesta positiivisen mielikuvan antamisen, joten onneksi ei ainakaan ole laiton tuo lause! Vielä kun joku oikeasti valvoisi monopoliyhtiön mainontaa. Alkolla yhtä kaksinaismoraalinen mainonta kuuluisi näin:” Viina vähentää vitutusta ja kännissä kestät kaiken”, tai ”Humalatila on käräjillä lieventävä asianhaara, joten tappele tanakassa tenussa!”

En tässä dissaa loton pelaamista, sillä se on jokaisen oma asia mitä euroillaan tekee. Mutta tehdään vertauksia tuosta haaveesta tulla miljonääriksi, jonka vuoksi lotto on niin suosittu.

Lotto on helppo tie kokeilla. Siinä ei tarvitse omistaa yhtään ylimääräistä kykyä/ taitoa. Kaikki on hyrräkoneen varassa ja jos et voita, niin olet vain epäonninen ihminen? Lotossa ei ole olemassa huonoa tuuria. Se pitäisi olla kaikkien tiedossa, että osuminen alavoittoihinkin on epätodennäköisempää kuin häviäminen. Tällöin AINA osuessa edes alavoittoon on kyseessä hyvä tuuri.

Mä olen ”onnellisten tähtien alla” koska mulla on käynyt satumainen tuuri Lotossa. Olen nimittäin saanut MYYDÄ päävoiton 3 000 000e kesällä 2014 jonka kaksi kaverusta pelasivat porukkana. Suhteutetaanpa tuon todennäköisyys. Päävoiton todennäköisyys on 1:16 500 000 eli yksi rivi kuudestatoistamiljoonasta, viidestäsadastatuhannesta. (kirjasto jossa on 55 000kpl kirjoja joissa on keskimäärin 300 sivua ja valitse oikean kirjan oikea sivu.) Meillä myydään keskimäärin 2500 riviä lottoa viikossa x 52 viikkoa vuodessa = 130 000 riviä vuodessa. Montako vuotta pitää myydä tuota tahtia peliä, että todennäköisyyskenttä on peitetty? Lopputulos tulee jakolaskusta 16 500 000:130 000=n.126.92-v ja tässä mä onnistuin jo kolmessatoista vuodessa! Todennäköisyys tälle on (130 000×13/16 500 000)*100 =10,24% eli olen ollut todella onnekas.

Yllä hieman osviittaa siitä, kuin elämä voi muuttua tuota peliä pelaamalla, mutta jos pelaat sitä paljon, elämä muuttuu liki varmasti taloudellisesti toivottomaksi. Jos et ymmärtänyt, niin 2500 riviä viikossa pelaamalla, ei elinikä riitä todennäköisyyttä vastaavaan osumatodennäköisyyteen. Tästä syystä voiton osuessa on aina kyse positiivisesta sattumasta. Häviäminen on todennäköisyyden mukaista, ei huonoa tuuria.

Jos voitto sattuu ihmiselle, jonka rahat eivät ole elämiseen riittäneet ennen voittoa, ei tuo voitto häntä suurella todennäköisyydellä pelasta. Nekin rahat menevät hitaasti mutta varmasti, kuten kaikki rahat ovat aina ennenkin menneet. Lisäksi tutkimusten mukaan eniten lottoon rahaa käyttävät juuri tuollaiset ihmiset, jotka painivat rahahuolien kanssa. Ei siis ihme, että tutkimuksen mukaan 80% voittajista on noin 7-vuoden jälkeen voitosta taloudellisesti huonommassa tilanteessa, kuin mitä olivat ennen voittoa. Murheellista, mutta totta.

Tutkimuksen mukaan ihmiset joilla on talous kuosissa, eli palkasta jää rahaa säästöön, pelaavat muutamalla eurolla vakiorivejään, eli maltillisesti. Mikäli voitto osuu heille, elämä jatkuu ”ennallaan”, koska he kuuluvat jäljelle jäävään 20% väestöön voittajista ja he jättävät rahasta perintöä jälkeensä.

Tutkimuksen mukaan varakkaat, eli taloudellisesti riippumattomat eivät pelaa ollenkaan, koska ovat sitä mieltä, että työmies nimeltä Euro ei voi hyvin, jos se pannaan maailmalle töihin siten, että tulee silputtuna takaisin. Jos pelin palautusprosentti on vaikka 60%, tarkoittaa tämä sitä, että keskimäärin 60snt jokaisesta eurosta tulee voittoina takaisin. Se koska ja kenelle niin sen määrää sattuma. Mutta jos panet työmiehen töihin siten, että 60% hänestä tulee takaisin niin eiköhän se ainakin jalat ole menettänyt.

Miksiköhän morsiammeni rienaa mua aina silloin tällöin, että laitetaan pari riviä kimpassa kun on noin iso potti? Hän haluaa hermostuttaa minua ja palkinnoksi saa aina nauraa ripitystäni siitä, kuin mulla ei ole rahaa tehdä noin huonotuottoista sijoitusta. Jos mun pitää 40snt joka eurosta menettää, niin kyllä mielummin kakskytsenttisillä heittelen jokirannassa ”leipiä” tai käytän niitä hiekotushiekkana talvella, kuin noin vain olen valmis sen rahan menettämään. Rahan menettäminen pitää olla mielestäni hauskaa ja kolikoiden heittely jokeen on hauskempaa, kuin menettää sitä sijoittamalla negatiiviseen odotusarvoon. Toiset ajattelevat toisin, eikä siinä ole mitään väärää. Mä ajattelen noin.

Viime viikolla ennätyspotti 14,2miljoonaa jakautui 50 hengen kesken. Jokaiselle tulee rahaa sen verran, että joutuvat miettimään mitä sen kanssa tekevät. Töistä sen turvin ei voi irtisanoutua, kun tuo raha riittää keskimääräistä palkkaa saavalla kymmeneksi vuodeksi.

Yllä viitatun tutkimuksen mukaan 80% voittajista, eli 40 ihmistä tästä porukasta pistää rahan sileäksi. 20% eli 10 voittajaa tekee sillä jotain fiksua. He jatkavat maltillista elämää esim. maksaen asuntolainansa pois, jolloin työnteko jatkuu ja palkasta jää enemmän säästöön. Osa saattaa vaikka vastata pankkiiriliikkeen puheluun ”kyllä” ja antavat rahat varainhoitajaa rikastuttamaan.

284 000e tuosta voittajan tilille on muuten sellainen raha, jolla voi tehdä miljoonia! Korkoa korolle on työkalu sille. 10% vuosikorko jota aina esimerkeissäni viljelen, tulee varsin turvallisella menetelmällä. Katsotaas mitä tämä tekee eri sijoitusajoilla:

10-v jälkeen summa on 741 810e, 15-v jälkeen summa on                         1 194 693e, 20-v jälkeen summa on 1 924 065e, 25-v jälkeen summa on  3 098 725e ja vielä 30-v jälkeen summa on 4 990 529e. Tässä on useita esimerkki aikoja siksi, että mitä nuorempia voittajia, sitä enemmän saavat tuolla aikaiseksi. Taloudellisesti riippumaton on ihminen, jonka varojen tuotto kattaa hänen menonsa. Eli jos tarvitset 50 000e vuodessa bruttona, tulee tuo raha puolen miljoonan salkusta 10% tuotto-odotuksella. Et tarvitse olla rikas, eli omistaa niin paljon rahaa, että ne riittää loppuelämäksesi, vaan tarvitset pienen nipun rahaa tekemään töitä loppuelämäsi eteen. Tämän kokoinen pesämuna jonka nuo voittajat saivat, tekee sen helposti.

Mutta ne ihmiset, jotka paikkaavat rahojen riittämättömyyttä pelaamalla onnenpelejä, eivät osaa tärkeintä taitoa, eli taloustaitoa. 100e viikossa peleihin käyttäviä keskituloisia on tässä maassa pilvin pimein. Koska päävoitolle menee leijonanosa voittoina jaettavista rahoista, jää muiden voittojen yhteenlasketuksi palautukseksi naurettavat reilu 10%. Eli pelaat 100e viikossa ja et onnistu päävoittoa saamaan, jäät keskimäärin häviölle noin 90e per viikko. Ja tämä ei ”mutta jossilla” miksikään muutu.

Eli 90e keskimäärin viikossa peleihin menettävä häviää vuodessa 4680e. Jos tämän laittaisi 10% tuotolla joka vuosi korkoa korolle kasvamaan, puhkeaisi miljoonan raja 32-v päästä sijoitussalkussa. Jos kolmekymppisenä aloittaisi sijoittamaan 90e viikossa 10% tuotolla, olisi ennen eläkeikää tilanteessa, jossa passiiviset tulot olisivat vuodessa yli 100 000e bruttona lopun elämän ajan. Samassa ajassa peleihin saman summan vuosittain hävinnyt olisi menettänyt 149 760e, eikä tuo ainakaan olisi rahahuolia vähentänyt.

Mikäli blogini ”kohti taloudellista riippumattomuutta” aiheesta korkoa korolle on lukematta ja ihmettelet, että mitä tuo karvanaama horisee, niin lue se tästä linkistä

Eikä siinä ole mitään pahaa, että jotkut ihmiset pelaavat enemmän kuin toiset. Se on jokaisen oma asia. Jokainen erilainen rahankäsittelytyyli vaan johtaa erilaisiin lopputuloksiin. AINA. Mikäli aiempia blogejani on lukematta, suositan tähän väliin katsomaan keneen samaistut blogissa ”kolme eri tapaa”

***Blogia päivitetty 4.3.2018 jo menneiden mahdollisuuksien osalta

Mikäli et jaksa alkaa rahankäsittelytaitoja opiskelemaan/ parantamaan ja haluat, että tulokset voisivat tililläsi näkyä jo huomenna, on Lotto oikea vaihtoehto. Jos taas uskot minua, että kaikki on sinusta kiinni ja olet kärsivällinen/ haluat sellaiseksi oppia, niin tule meidän koulutukseen.  Uskallan luvata, että elämä ei pelkästään voi muuttua, vaan se myös muuttuu.

Jos Antti Tuiskun on pakko ”Wirkkaa”, että saisi fyrkkaa, niin Antti on käynyt suomalaisen peruskoulun, joka on opettanut tienaamaan. Toivottavasti hän saapuu koulutukseen, jotta hän oppii luomaan ylijäämää, oppii ylijäämän sijoittamaan ja sijoutukset vivuttamaan. Loppuu se ”Wirkkaus”, paitsi jos tykkää siitä!

Vastaan mielelläni mieltä askarruttaviin kysymyksiisi jo ennakkoon, joten rohkeasti läppäri korvalle ja soittoa meille tulemaan.

Marko, Ansionsa Mukaan Oy (044 260 89 19)