Siirry sisältöön

OY PERHE WIRTANEN AB – ISÄLLÄ SYÖPÄ!

  JÄTÄ KOMMENTTI

Näin rouheasti aloitetaan tänään. Olen kovasti toitottanut ihmisille sitä, että älä usko mitä luet tai kuulet, ilman että analysoit lukemasi tai kuulemasi. Asiaan mennään, mutta jatketaan johdantoa.

Nuorena kun kuuntelin isoja miehiä mielipiteineen työpaikan kahvipöydässä, ei tullut mieleenkään kyseenalaistaa mitään kuulemaansa. Silloin kävi liian monta kertaa nolosti, eli menin kaikki tietävänä julistamaan kuulemaani eteenpäin omana näkemyksenäni ja vastassa olikin tyyppi joka siitä hommasta tiesi aavistuksen enemmän. ”Kerrokko mulle Marko miten tämä sinusta näin menee, kun minusta ( ja pitkät perustelut) Kun riittävän monta kertaa vitutti niin, että tunsin itseni seisovan omassa paskassani isoäidin alushousut päässä laulamassa: ”jumalauta että nolottaa  kun taas uskoin Reiskaa”, opetti kokemus ajattelemaan.

Tästä saisin koko blogin aikaiseksi, kuinka pelkkä otsikoiden vilkaisu näyttää  riittävän nykyään käsityksen luomiseen koko uutisesta, mutta eipä avauduta. Otsikko oli kuitenkin tahallaan laitettu iltapäivälehtien ja MV-lehtien otsikkomuottiin.

ISÄ WIRTASELLA EI OLE TODETTUA SYÖPÄÄ, vaan hänen vaimon työkaverin isällä on! Ansionsa Mukaan julkaisu iski! Otsikko kun ei valehtele, isä ihmisellä silti syöpä on. Näin meitä huijataan ja nyt minä vuorostani näen klikkausmääristä kuinka tämän jutun lukukerrat jysähtää käsiin, koska otsikko oli tarpeeksi ”raflaava”. Miltäs tuntuu hyväksikäytetty? Toivottavasti ei tavallista pahemmalta, sillä tällaista nettilehdet tekee meille päivittäin.

Nyt mennään jo asiaankin. Isä Wirtanen soitteli viikolla ja kertoi tästä vaimon työkaverin isän tilanteesta ja kysyi voisinko antaa kommenttini tuon perheen tilanteeseen? Vaikka olenkin sukkela suustani, niin ei tullut mieleenkään vastata välittömästi, että: ”juu, suurella todennäköisyydellä hän kuolee”. Tilanne oli se, että perheen aikuiset lapset olivat sitä mieltä, että isälle pitää saada paras mahdollinen hoito, maksoi mitä maksoi. Eivät siis agressiivisesti odotelleet perintöä, vaan olivat sitä mieltä, että mahdollinen perintö pitää käyttää isän tervehdyttämiseen.

Isällä ja äidillä on velaton omakotitalo ja velaton keskustan kerrostalokaksio sijoitusasuntona ja Isä Wirtanen kysyi onko tuossa muuta vaihtoehtoa kuin se, että myyvät nyt alkuun sen sijoitusasunnon pois ja rahat käytetään isän hoitoon? Ehdottomasti on!

Kysyppä heiltä seuraavaa: Tykkääkö eläkeläinen äiti lumitöistä, ruohonleikkuusta ja kauanko pystyy ne itse tekemään? Selviääkö hän kiinteistöverosta, lämmityskuluista yms omakotitaloasumiseen liittyvästä pienemmin tuloin kuin ennen, mikäli aviomies sattuu tautiin menehtymään? Isä Wirtanen oli hetken hiljaa ja sanoi, että väittäisin että ei, mutta ihan ei aukea. Sanoin, että tuolla ratkaisulla on vaan tykättävä pihatöistä ja pystyttävä niistä suoriutumaankin. Kysyin, että: ”miksi he haluavat myydä rahaa tuottavan kohteen pois ja säilyttää rahaa vievän ja vaivan näköä vaativan kohteen”?

Nyt aukes Isä Wirtasellekin ja huudahti puhelimeen, että ”aivan juurikin näin!” Pyysin, että miettisivät sitä, että myisivät sen omakotitalon pois, jolloin äidin kukkarosta putoaa kulut huomattavasti ja vaiva mitätöityy. Mikäli äidille löytyy kaksio vuokralle pienemmällä vuokralla kuin mitä omasta kämpästä vuokraa saa, ”maksaa” vuokralainen näin ollen tuon äidin vuokran ja vielä hieman rahaa eläkkeen päälle kukkaroon. Loput kulut olisi enää pieni käyttösähkölasku ja normaalit itselle tarvittavat asiat…

Saattaa olla melko suuri ero siinä, paljonko muori saa säästöön rahaa isän hoitoja varten tai lapsilleen perinnöksi. Jos taas saatava vuokra onkin pienempi kuin menevä vuokra, niin loppujen lopuksi voi sanoa vuokralaisen irti ja muuttaa omaan kaksioon asumaan yhtiövastikkeen hinnalla. Molemmissa tapauksissa lapsille jäisi perinnöksi yksi sijoitusasunto joka tuottaa joka kuukausi heille rahaa elämänsä loppuun saakka sen sijaan, että heille jäisi talo kuluineen ja myyntivaivoineen. Myyntihintakin saadaan vain kerran ja sen saa sileäksi osissa tai kerralla. Vuokra tuottaa rahaa hitaasti mutta varmasti lopun elämää.

Isä Wirtanen päätti puhelun nauraen, että soitanpa sille vaimon työkaverille itse ja esitän aluksi nämä asiat omina näkemyksinäni ja saan hetken nauttia kunnioitusta, ennenkuin paljastan, että kysyin neuvoa meidän talouskonsultilta.

Mikä ero Isä Wirtasessa ja nuoressa Markossa, paitsi että Marko on pienempi? Isä Wirtanen ei jää kiinni paskalammikosta mummon kalsarit päässä nolona, vaan tietää oikeasti mistä puhuu. Hän oli kuultuaan ajatuksen kaksion myynnistä ollut sitä mieltä, että ei kai siinä auta, mutta halusi kyseenalaistaa kuulemansa ja perustelut muodosti faktan. Nyt hän ymmärtää, että mikäli hoidot ei tuohon sairaaseen isään tepsi, omakotitalon kanssa tulee uutinen nettiin: SIPILÄN HALLITUKSEN LEIKKAUKSET TOIMII! RAHATON ELÄKELÄISMUMMO HAUTAUTUI LUMEEN OMAKOTITALON PIHALLA HYVINVOINTI SUOMESSA! Ja lukijat saavat puistella päätään ihan vapaasti, sillä sitä ei ole kriminalisoitu.

Mukavaa viikonloppua ja kevään alkuun enää pari viikkoa 🙂

PS. Kuulin myös että talo menee myyntiin 🙂 🙂

Marko, Ansionsa Mukaan Oy