Siirry sisältöön

NYT EI LÄHDE!

Menneen viikon aikana olen todistanut yhtiökumppaneille ihmismielen erilaisuuden. Kaikkia ei voi auttaa. Viime viikolla morsiammeni julkisti vuorokauden etuajassa faktoihin perustuvan kirjoitukseni Björn Wahlroosista omana kirjoituksenaan omalla facebook sivullaan. Lopputulos oli kuten ennakoin: Paljon samaa mieltä olevia, valtaosa ei mielipidettään ilmoita ja pieni osa on erimieltä faktojen kanssa, tiukasti omasta mielipiteestään kiinni pitäen. ”Nalle on paskajätkä” on pelkkä mielipide. Helppoa kun ei tarvitse ajatella, eikä perustella. Riittää että ”Nalle on paskajätkä”…

Toisilla taas faktat muodostavat mielipiteen. Kun arvonnassamme ilmaisen koulutuksen saaneita on ollut yhteydessä, olen kaikille kertonut miksi nyt on hieman kiire aloittaa, eli mitä maailmassamme tulee tapahtumaan ja miksi. Mihin tämä johtaa niillä jotka eivät näe ympärilleen ja mihin heillä, jotka tämän tajuavat ja tähän varautuvat. Oli mielipide kuulijalla ollut millainen tahansa ennen meidän puhelua, niin minun mielipiteeni perustelut tulevaisuudesta muodosti kuulijalle uuden faktan. Tuli kyselyjä ”paljonkos maksaa, että voin ottaa puolison ja lapsetkin mukaan koulutukseen?”

Eräs voittaja oli todella innoissaan voitosta ja tuumasi, että aivan ”jännittää” nähdä mitä tämä tuo tullessaan. Samaan aikaan myös hävettää, koska nyt blogeistani on tajunnut, että olisi voinut vuosien saatossa kiinnittää huomiota muuhunkin, kuin saada talolaina maksettua ja hieman säästöjä tilille. Tuossapa ei ole mitään hävettävää! Hän ei ole tehnyt mitään väärin, eikä mitään tarvitse hävetä. Ei rahan käsittelyssä ole oikeaa eikä väärää tyyliä. Kaikki riippuu siitä, mitä tavoittelee. Erilaiset toimintamallit johtavat erilaiseen lopputulokseen. Kaikki haisemaan laittaen ei koskaan voi vaurastua, mutta se ei tuossa mallissa ole tavoitteenakaan. Häpeän sijaan tämän voittajan tulee poksauttaa Champagnepullo auki, koska ennemminkin pitää nauttia voittajafiiliksestä, jos on huomannut haluavansa enemmän. Tuo huomio yhdistettynä koulutukseen tulee antamaan enemmän, joten hävettävää ei todellakaan ole.

Tällä viikolla lehdet ovat pullistelleet juttuja meidän ”rikkaista köyhistä”, eli ihmisistä joilla ei 5000e palkkakaan elämisen kuluihin riitä, eikä loppujen lopuksi tässäkään ole mitään hävettävää. Kun huomaa, että asian voi muuttaa niin kuoharit auki vaan!

Oli elämänsä viettänyt miten vaan, hyvin tai hyvin huonosti, on sen muuttaminen mahdollista aina. Se on kuin pokeriturnauksen pelaaminen, eli strategia tulee muuttua oman tilanteen ja sen mukaan, mitä ympärillä milloinkin tapahtuu. Turnausta ei voita se joka voittaa turnauksen suurimman potin, vaan se joka voittaa viimeisen potin!

Tämän päiväinen kirjoitus on näemmä sitten sellainen sillisalaatti, että päätin pitää pienen tauon kirjoittamisen kanssa. Ajatus pitää taas saada tätä juttua palvelevaksi, joten lokakuun lopulla viimeistään seuraavat.

Marko, Ansionsa Mukaan Oy