Siirry sisältöön

AUTA NIIN SAAT. MAKSA TAKAISIN JA SAAT LISÄÄ

Miten tämän aloittaisi? En osaa sanoa muuta kuin, että kiitollisena menneistä odotan innolla tulevaa. Kun paljon muita auttaa, olkoot tämä sitten hinta siitä, eli Ansionsa Mukaan.

Viime syksynä (vuonna 2018) elämääni saapunut tapahtuma muutti tulevaisuuteni. Sen jälkeen on pitänyt valmistautua jo vuoteen 2021 ja sen jälkeiseen aikaan. Tämän vuoksi olen muita tekemisiäni joutunut ajankäytöllisesti miettimään lyhytnäköisesti, eli saada muut välttämättömät asiat valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä. Elämää kun ei voi elää ilman sattumia jotka tilapäisesti muuttaa suunnitelmia, tekee se tästä elämän ajankäytönorganisoinnista enemmän kuin mielenkiintoista.

Suunnitelmat olivat kesällä 2019 melko selvät. Siinä vaiheessa muutama arvostamani yrittäjä otti yhteyttä ja pyysivät minua etujärjestön, eli Lapin Yrittäjien puheenjohtajaksi. Kiitollisena luottamuksesta en luonnollisesti voinut kieltäytyä ja nyt keskityn maksamaan velkaa. Lappi on nyt valinnut minut heitä, eli meitä lappilaisia yrittäjiä edustamaan. Kun mukana tuli vielä hallituspaikka Suomen Yrittäjiin, en suhtaudu tehtäviin siten, että ne ovat hienoja titteleita, vaan tulen käyttämään paljon aikaa näiden virkojen hoitamiseen.

Tehtävä tuo tullessaan paljon reissu päiviä. Näiden pakollisten lisäksi aion ehtiä vierailemaan ensi vuoden alussa jokaisessa läänimme maakunnassa, jossa toimii yrittäjien paikallisyhdistys. Haluan tavata yhdistysten henkilöitä ja tutustua alueelliseen yrityselämään tavaten myös kunnan virkamiehiä. Tästä saan käsityksen siitä, mikä toimii missäkin ja mitä voimme tehdä, että saamme koko Lapin yrittäjyyttä ja yrittäjien yhteistyötä lisättyä. Toisin sanoen haen kentältä näkemyksen toimintastrategiaksi.

Tavoitteeni tulee olemaan tämä yhteistyön lisääminen koko lapissa, sekä keventää nuorten ajatusmaailmaa yrittäjäksi alkamisen vaikeudesta. Tässä onnistuessani saamme lisää uusia nuoria yrittäjiä. Näissä tavoitteissa en onnistu yksin, vaan tarvitsen siihen apua hallitukselta, toimitusjohtajalta ja yrittäjiltä, mutta näillä mittareilla on helppo onnistumistani mitata.

Yllämainittujen aikaa tarvitsevien tehtävien lisäksi tarvitsen yhä aikaa omien yritysteni hoitoon, perheestäni huolta pitämiseen, asiakkaitteni eteen työskentelyyn, itsekseni opiskeluun unohtamatta tärkeintä, eli vapaa-aikaa. Näin ollen tämä on toistaiseksi viimeinen blogikirjoitukseni, joka ilmestyy joka viikko samaan aikaan. Tästä on helpoin aikaa irroittaa.

Jatkossa haluan keskittyä kirjoittamaan yrittäjyydestä, joka auttaa minua tavoitteeni saavuttamisessa, eli lisäämään seutukuntien yrittäjien yhteistyötä, sekä saamaan lääniimme ja miksi ei koko maahan lisää uusia yrittäjiä. Ideat kirjoituksiin kerään kentältä siellä kiertäessäni. Onnistumisia yhteistyön takaa ja muita näkemyksiä jotka voivat pienyrittäjää omassa arjessa auttaa. Palaan aktiiviseen kirjoittamiseen sitten, kun positiivisia esimerkkejä on mieli väärällään, siihen saakka satunnaisesti jotain päivän polttavaa aihetta kommentoiden.

Tulen näkemään myös yrittäjiä, joiden kanssa ei kannata kenenkään olla yhteistyössä. Kaikki meistä ei muille hyvää halua ja näin se tulee aina olemaan. Valtaosa varmasti on valmis muita auttamaan, että kaikilla menisi paremmin. En silti näe tarpeelliseksi alkaa vieläkään mustamaalaamaan julkisesti edes niitä, jotka pyrkivät muille pahaa tuottamaan. Tämähän menee niin, että onnistuessani tehtävässäni muita auttamaan, mulle käy kuten heille jotka keskittyvät vain itseensä. Molemmat saavat Ansionsa Mukaan.

Tässä vaiheessa kiitokset liki puolesta miljoonasta lukukerrasta teille. Määrä kertoo sen, että jotain olen onnistunut auttamaan.

Kiitollisena: Marko, Ansionsa Mukaan Oy