Siirry sisältöön

AMMATTILIITTOJEN SUURI KUSETUS, VOL.2

3.9 ilmestyneessä Kauppalehdessä oli iso juttu siitä, kuinka ammattiliitot ovat rikkaita. Pakko myöntää, että kauhistuin. En sitä, että ovat rikkaita, vaan sitä kuinka naivi olen ollut. Totta kai olen olettanut ”jätkän asialla” olevan liiton olevan hieman myös jätkän asemassa, mutta ei.

Ammattiliittojen toiminnasta olen kirjoittanut aikoinaan pitkän blogin, joka on luku ja jako kertojen valossa yksi eniten huomiota saanut kirjoitukseni. Suosittelisin sen nyt kertauksen vuoksi lukemaan. Kirjoituksen sisällä on linkki aiempaan kirjoitukseeni (yhtä paljon huomiota saanut) jossa havainnollistan sitä, kuinka hyvä työntekijä ei liittoa tarvitse, koska hänellä ottajia riittää. Lue tämäkin, niin saat kokonaiskuvan koko työmarkkina touhuun.

Tuossa kirjoituksessa kusetus esimerkkini oli se, että liitot ajavat alakohtaisia palkankorotuksia oma lehmä ojassa, tietäen sen, että palkankorotukset aiheuttavat Suomen kilpailukyvyn heikkenemisen ja työpaikkojen valumisen ulkomaille.

Liittojen edustajilta olen nähnyt kommentteja siitä, kuinka työnantajat tekevät verosuunnittelua maksaakseen mahdollisimman vähän veroa ja samaan aikaan irtisanovat porukkaa. Olen nähnyt kommentteja siitä, kuinka joku rikas yritys ei ajattele muuta kuin rahaa irtisanoessaan porukkaa, vaikka rahaa riittäisi kaikki töissä pitää. Olen myös nähnyt kommentteja palkankorotus puheiden takana siitä, kuinka asumismenot on jo niin paljon tässä maassa kasvaneet, ettei entisillä palkoilla enää pysty itselleen kattoa pään päälle kustantamaan. Kaksinaismoraalisuus kunniaan.

Minä en tiennyt, että keskiverto ammattiliitolla on parisataa miljoonaa kiinni pörssiyhtiöiden osakkeissa. Eli pahimmassa tilanteessa kun ovat olleet barrikaadeilla irtisanomisista, ovat vihollisyrittäjän osakkeihin sijoittaneet, koska tulos paranee irtisanomisen jälkeen.

Minä olen tiennyt, ettei yhteishyödyllinen toimija maksa veroja, mutta en vaan ole hoksannut, että tietenkään tuollaisena toimijana ammattiliitto ei maksa veroja. Tässä ei tarvitse enää muuten puhua verosuunnittelusta, koska ei maksa veroja lainkaan. Saunaillassa voi möhömahaiset liitto johtajat suunnitella lonkeropäissään miten suunnittelisivat verosuunnittelunsa, jos olisivat yhtä surkeassa tilanteessa kuin liittoon kuuluva jätkä, tai hänen työnantajansa.

Tuo asumisen kallistuminen suoraan sanoen vitutti eniten. Valtaosa liittojen sijoitustuotoista tulee kiinteistösijoitus yhtiöiltä, kuten vuokra-asumista kehittävältä Kojamolta. Eihän nämä voi saada taakse kurssinousua ja osingonmaksu kykyä ilman, että vuokrabisnes on kannattavaa. Mitä kalliimpaa vuokralla asuminen on, sitä paremmin voi bisnes ja ammattiliitto kerää tuotot. Mikäli jokainen ihminen tässä maassa saisi 10% palkankorotuksen, on varmaa, että myös vuokrat kallistuisivat 10%, leipä kallistuisi ja kaikki kallistuisi 10%. Miksi? Koska kansalla on 10% enemmän rahaa tuotteista ja palveluista maksaa. Tämän vuoksi tämä asumisen kalleuden moite palkankorotus keskusteluissa sai nyt niskavillani pystyyn. Liitot saavat joka alalle 10% korotukset. He eivät siinä menetä lähtökohtaisesti rahaa. Kojamo tekee parempaa tulosta vuokrankorotusten jälkeen ja liitto tienaa kasvaneilla osingoilla.

Niin usein on haukuttu pörssisijoittajaa duunarin ja liiton toimesta, kun ne ajattelevat vain rahaa ja niiden takia tulee työttömyyttä. Mitäs tähän ammattiliiton toimintaan nyt sanoo duunari Jätkä?

Satoja tuhansia homoja haukkuvia ihmisiä nousi barrikaadeille ja erosi kirkosta, kun Päivi Räsänen puheissaan loukkasi seksuaalivähemmistöjä. Mielestäni tuo oli kaksinaismoraalista toimintaa ”vitun homo” kommenttia viljelevältä kirkosta eronneelta. Nyt jos mielestäsi työnantaja ja sijoittaja ovat pahoja ihmisiä, oikeita kapitalistisikoja, niin on varsin kaksinaismoraalista toimintaa jatkossa kuulua ammattiliittoon!

Hyvä mies ei liittoa kaipaa ja huonolle miehelle työttömyysturva on LAKISÄÄTEINEN. Barrikaadeille vaan ja joukkopako ammattiliitoista käyntiin nyt. Ollaan porukalla suoraselkäisiä ja samaan aikaan!

Liittosi ei ole sinua kehottanut laittamaan huulipunaa, eikä pukeutumaan aistikkaasti, mutta ilman tätä erotiikkakin ne sinua kaksinaismoraalisuudellaan perse raiskaavat.

Marko, Ansionsa Mukaan Oy