Siirry sisältöön

ÄHÄKUTTI NILLITTÄJILLE!

Viime viikon(kin) kirjoituksessa ihmettelin, miksi me emme enää ajattele. Olemme samaa mieltä jokaisesta uutisotsikosta yms. emmekä enää ollenkaan ajattele asioiden hyviä puolia toisesta kulmasta, saati niiden otsikoiden totuus perää. Tänään kerron teille kuinka tämä aiheuttaa sen, että tämä väestö ei huomaa ympärillään olevia mahdollisuuksia, koska eivät kyseenalaista mitään. Jos kaikki ”talousviisaat” Tepot nillittäessään olisivat oikeassa, heillä varmaan menisi muita paremmin talousasioissa. Koska ovat samassa ”suossa” muiden kanssa, niin he eivät ole oikeassa piste.

Kun 2014 osakeyhtiöiltä perittävä yhteisövero pudotettiin lukemasta 24,5% prosenttiin 20% alkoi varsinkin vasemmisto huutamaan, kuinka tämä tuhoaa Suomen talouden. Onpa siitä kirjoitettu kirjakin, jossa lasketaan kuinka paljon enemmän veroeuroja suomeen tulisi, jos näitä ”riistäjiä” rankaistaisi 50% verolla. Kirja tosin jätti kertomatta mitä tapahtuisi, jos verotuksella hirtettäisiin työnantajat… Kun tieto veronpudotuksesta tuli, ”huusin hurraata”, koska olin sitä mieltä, että tällä saadaan meidän talous kääntymään. Kun tiettyjen puolueiden edustajat ovat vaalien alla vaahdonneet mediassa siitä, kuinka tällä rampautettiin talous, niin olen käytännössä ääneen huutanut, että:” NO VOI HELEVETIN POSTILAATIKKO! EI NE MUUTOKSET SALAMANA TULE! JOKAISEN NAAMA LEHTEEN JOKA SUA ÄÄNESTÄÄ!” Yrittäjälläkin menee ensimmäinen tilikausi huomata tuloksensa kasvu, eli vasta ensimmäisen vuoden jälkeen nähdään vaikutus tuleville vuosille. Itse odotin että viiden vuoden päästä alkaa tapahtumaan ja lujaa.

Kun veroa pudotettiin, sillä hidastettiin yritysten siirtyminen ulkomaille. Tämä tuotannon siirto ulkomaille on globaalissa tietoyhteiskunnassa aina mennyt näin ja tämä tulee aina menemään näin. Tilanne on aivan yhtä oikein kuin se, että palkansaaja voi itse päättää mistä kaupasta käy ostamassa perunansa. Edellistä hahmottaakseni otetaan esimerkki, jossa yritys on asiakas ja valtio kauppa jossa yritys asioi: Jos joku ruokakauppias Teppo päättää pistää tuloksen kuntoon ja tuplaa kaikkien tuotteidensa hinnat, käytkö tässä tuplasti kalliimmassa kaupassa asiakkaana? Et käy, eikä käy kukaan muukaan ja Teppo menee konkurssiin. Jos joku valtio päättää laittaa tuloksensa kuntoon tuplaamalla hintansa, eli perimänsä verot, asiakkaat eli yritykset ottavat viereisen kaupan eli valtion jossa on halvempi asioida. Tämä kauppa eli valtio menisi konkurssiin, koska siellä ei enään kukaan loisi uusia työpaikkoja, joista saadaan verotuloja. Kun tavallinen ihminen nillittää sitä, että yritykset pakenevat korkeaa verotusta, on se verrannollisesti sama, kuin se, että he itse pakenevat kalliista ruokakaupasta halvempaan piste. Vieläkin meidän yhteisövero on niin korkea, ettei Suomi houkuttele ulkomaisia yrityksiä rekisteröimään toimintaansa Suomeen. Niille jotka ovat sitä mieltä edelleen, että vain korkealla verotuksella pärjätään heitän mietinnäksi, kuinka huonosti menee Monacolla? Sehän on ns. veroparatiisi.

Verotuksen historiaa on tutkittu verojen synnystä saakka ja tutkimustulos on aina sama: Verot tuhoavat kehityksen! Kestävää kehitystä saadaan aikaiseksi vain verotuksen systemaattisella laskemisella. Tässä puhutaan tuloverosta, ei käyttöverosta. Lyhyesti tämä johtuu siitä, että ihmisille jää enemmän rahaa käyttöön, jolloin he käyttävät enemmän yrittäjien palveluita. Näin yritystoiminta on kannattavampaa ja yritys joutuu palkkaamaan lisää väkeä töihin. Lisäksi valtioiden hallinnoissa istuu pääasiassa aivan tavallisia ihmisiä, ei rahamaailman huippuammattilaisia. Näin ollen pankin Alma joka ei osaa omaa talouttaan hoitaa, hänelle annetaan valtion verotulot ”hoidettavaksi”. Juu, varmaan on osaavissa käsissä… Jos valtiovaltaan pyrkii Björn Wahlroos, häntä ei äänestetä kun hän on riistäjä, eikä menestynyt rahamaailman ammattilainen…

Yhteisöverosta oli tuore juttu Kauppalehdessä, kuinka valtiolla SIPILÄN AIKANA on positiivinen ongelma, kun yhteisöveroa kertyy reilusti odotettua enemmän. Budjetoituna on 3,3miljardia ja nyt näyttää siltä, että kertymä tulee ylittämään 4miljardia tänä vuonna. Se on poijaat yli 700 000 000 kolikkoa enemmän kuin mitä on budjetoitu. Vastaa muuten 47 000 keskivertopalkkalaisen tuloverokertymää… Tämä muutos siis jo kolmessa vuodessa. Eikä tuo edes riitä koko verokertymäksi. Yhteisöveron kasvu kertoo yritysten parantuneesta taloustilanteesta, koska pienemmällä prosentilla maksetaan enemmän euroja. Tämä tarkoittaa suurta kasvua myös arvonlisäverossa, eikä tuo kehitys luonnollisesti tule ilman uusia työpaikkoja, joka tarkoittaa lisää tuloverokertymää.

Lisäksi tämä tarkoittaa mahdollisuutta tehdä investointeja enemmän tulorahoitteisesti. Vähemmän velkaa, enemmän kannattavuutta ja yhteiskunta pärjää paremmin yllä mainitusta syistä. Pörssiyhtiöt rahoittaakseen investointejaan järjestävät usein osakeanteja, jolla saadaan lisäraha kokoon. Sitten myöhemmin tulee hyvä tulos ja ilmoitetaan, että yhtiö aloittaa omien osakkeiden takaisin osto-ohjelman. Silloin nillitetään lehdessä, että miksi kasvaneella tuloksella ei makseta ”jätkälle” enemmän nyt kun siihen olisi varaa? Uutista somessa jakavat nillittäjät pitävät pörssisijoittamista huijarihommana, jossa sisäpiirikaupoilla ahneet siat rikastuvat. Itseasiassa nillittäessään eivät ymmärtäneet tätä pörssiyhtiön tiedottamista ja menettivät sisäpiiritiedolla saatavana olevan tuoton! Miksi yhtiö haluaa ostaa omia osakkeita takaisin? Aivan varmasti vain ja ainoastaan siksi, että näkevät tulevaisuuteen kuinka tämä osakeannilla rahoitettu uusi investointi tulee lisäämään tuottoa! Miksi ne sitten paljastivat tämän tiedon? Koska laki määrää tällaisista strategiamuutoksista kerrottavan. Näin vältytään siltä, että vain johtajat tietävät ja sillä tienaavat, joka olisi sisäpiiririkos. Menestyvä ajattelumalli tämän uutisen kuultua menee siten, että nyt on kiire ostamaan noita osakkeita. Menestyvä ajattelumalli ei myöskään tuumaa informaation ymmärrettyä, että ”juu pitäis ostaa, mutta ei ole rahaa”, vaan siinä tuumataan, että ”miten mun pitää nyt toimia, että saan nopeasti rahaa ostamiseen?”

Nyt kun taloudessamme SIPILÄN AIKANA on selkeä käänne tapahtunut, Petteri Orpon sanoin ”nyt pitää olla malttia, eikä alkaa rahaa jakamaan uusiin tukiin. Sillä pitää nyt katkaista velkaantuminen”. Voi kun tämä ajattelu saataisiin monistettua päättäjiin niin Arkadianmäellä, kuin kaupunkien ja kuntien valtuustoissakin. Hieman en tuohon luota, sen verran pessimistinen olen koska ”pankin Alma ja nillittäjä Teppo” on äänestetty meidän kirstua hoitamaan.

Viikolla oli juttua lehdessä myös siitä kuinka Paavo Lipponen nosti vuosina 2009-2013 osinkoa yhtiöstään maksamatta lainkaan veroja, niin nillitys oli somessa valtava. Sadat nolot ihmiset olivat valmiita laittamaan Paavon linnaan. Kuka kiinnitti huomiota siihen, että kyseisinä vuosina listaamattomien yhtiöiden osingot olivat VEROVAPAITA! Tämä ei tarkoita, että niitä VOI NOSTAA VEROTTOMANA vaan sitä, että niistä EI VOI LAIN MUKAAN MAKSAA VEROA! Verolaki on myös Paavolle sama kuin muille. Jos veroja kiertää, joutuu talousrikoksesta oikeuteen. Eikä edes Paavo voi lain mukaan maksaa osingoistaan enempää veroa kuin mitä laki sallii! Kaikille niille jotka olisivat ”valmiit” maksamaan enemmän veroa, heitän haasteen: Älä toimita verokorttia työnantajalle, jolloin hänen on pakko pidättää sinulta 60% veroa. Olet valtion todellinen hyväntekijä VUODEN AJAN. Ensi vuonna sinulta pidätetään taas 60% mutta verottajan on VEROLAIN MUKAAN palautettava edellisenä vuonna liikaa maksamasi verot sinulle takaisin. Tällöin toisesta vuodesta eteenpäin veroa menee todellisuudessa vain se mitä laki sallii. Maksat edelleen palkastasi ylimääräistä, mutta edellisen vuoden ylimääräiset tulevat palautuksena takaisin. Kun viimein koittaa vuosi, ettet tienaa yhtään, saat silti edelliseltä vuodelta palautuksia. Eka vuonna hävisit ylimääräisessä verossa rahaa ja viimeinen vuosi toi tilanteen vuosikymmenien jaksossa täydelliseen tilanteeseen.

Lipposen Paavo nosti osinkoa sen verran verovapaana, kuin mitä lain puitteissa pystyi tekemään. Lipponen ei ole rikollinen. Nyt Lipponen maksaa osingoistaan 7,5% veroa, joka menee nykyisen verolain mukaan. Lisäksi Paavokin yrittäjänä maksaa arvonlisäveroa ja yhteisöveroa sitä mukaa, kuin liiketoiminnan kehitys vaatii. Mutta mutta: Paavo ei sittenkään osaa verosuunnittelua, vaikka iltapäivälehti näin väittääkin. Hän nosti palkkaa 117 000e vuodessa ja tästä muuten vero on 51%, eli antoi helevetisti tippiä valtiolle. Jos hän osaisi verosuunnittelun, hän nostaisi palkkaa vain 30 000e, osinkoa kuten nytkin ja lopun erotuksen nettoansioihin ylimääräisenä osinkona. Näin hän saisi netto-osingosta ja nettopalkasta koostuvan summan tililleen muutaman kymppitonnin halvemmalla. Vuosien saatossa satoja tuhansia euroja köyhdyttää yhtiötään tarpeettomasti. En ymmärrä kuin taas kansa meni iltapäivälehden tarkka-ammuntaan, jossa he tiesivät miten kansa saadaan hereille uutisoimalla väärin ja näin paljon klikkauksia uutiselle ja sitä kautta paljon mainostajia ”suosittuun lehteen”. Otsikko kuului ”Lipposten perheyritys osaa verosuunnittelun” joka on täysi vale! Maksavat liikaa veroja. Johdanto kuuluu ”Paavo Lipponen (sd) nosti konsulttiyhtiöstään osinkoja 55 000 euroa maksamatta osingoistaan veroja. Nyt Lipponen maksaa osingoistaan 7,5% veroa”, joka on täysi fakta. Nykyään osingosta pidätetään tiettyyn rajaan saakka 7,5% veroa ja jutussa kyllä kerrotaan että tuosta vuosien aikana nostetut 55 000e olivat tuolloin verovapaita! Eikö tämä kansa ajattele mitä lukevat, vai eikö enää lueta muuta kuin nuo markkinointiotsikot!? PYYTÄKÄÄ SAATANA NILLITTÄJÄT PAAVOLTA ANTEEKSI, KOSKA PAAVO MAKSAA ENEMMÄN VEROJA KUIN OLISI LAIN MUKAAN OLLUT PAKKO! Varmuuden vuoksi johdannossa tuotiin esille Paavon puolue Sd, jotta kansa innostuisi lisää siitä, että sosiaalidemokraatitkin huijaavat. Menestyvä ajattelumalli taas kertoisi juttuun perehdyttyään, että tuo puolue ei osaa hoitaa raha-asioita, eivätkä näin ollen kuulu valtion kirstun vartioiksi.

Jos olet ollut mukana tuossa ”some raivossa” eli jakanut jonkun Tepon jaon, mene ja kiskaise Teppoa turpaan koska hän jakaa virheellistä informaatiota ja poista Teppo kaverilistalta. Ensimmäinen askel kohti menestyvää ajattelumallia on tuolloin otettu.

Marxilaisuus nostaa edelleen päätään kun kansa puhuu rahasta ja veroista. Jos Marxilaisuus olisi ostoittautunut toimivaksi, emme tarvitsisi yhtään yrittäjää ja kaikilla menis valtavan hienosti. Aamulla kalaan ja illalla jaetaan saalis… Eiköhän tuossakin joskus Teppoa vituta aina muille onkia affenia ja tästä sikeäisi liiketoiminta. Tällöin olisi lausuttu kapitalismin syntysanat ja Teposta tulisi ahne sika…

Olin ehdolla kevään kunnallisvaaleissa ja yksi työttömyysturvaa nostava ihminen tuli vaalitilaisuudessa juttelemaan. Hän sanoi, ettei äänestä minua koska olen kapitalisti ja hän on vassari. Vastasin, että; ”sitä suuremmalla syyllä juuri sinun pitäisi minua äänestää. Jonkun toiminnan täytyy nimittäin luoda rahat, joita valtio sinulle jakaa” ja annoin mainostikkuaskin äänestysnumerolla hänelle. Törmäsin vielä päivän aikana muutamaan kertaan häneen ja kysyin joko tulit järkiisi? Ei kuulemma minua äänestä, joten toinen tikkuaski mukaan. Joka kerta kysyin onko järkiintynyt ja hän vastasi, ettei aio minua äänestää ja joka kerta annoin tulitikkuaskin. Viimeisellä kerralla hän sanoi, että hänellä on jo niitä paljon, eikä tarvi niitä lisää, eikä äänestä mua. Vastasin, että: ”näin tämä maailma toimii. Kapitalismi jakaa ja sosialismi ottaa vastaan ymmärtämättä mistä vastikkeeton materia ilmestyi kuin itsestään. Täällä 98% paikalla olijoista on utelemassa kuka lupaa heille tulevaisuudessa nykyistä enemmän, ilman että heidän tarvitsee itse tehdä mitään? Nyt sinulla on tikkuja porukasta eniten, joten aatteesi mukaan sinun tulee ne muiden kanssa jakaa ja sulla poika loppuu muuten tikut kesken. Tällöin pidät ne itselläsi ja sinusta tuli riistäjä! Ajatus tässä on sulle se, että jos haluat jatkossakin jotain tekemättä saada, et voi äänestää sitä ryhmää joka on jakamassa samoja perunoita sun kanssa, vaan sitä ryhmää joka perunat jakoon tuottaa”. Joskus on kiva opettaa kunnolla.

Tämä kyseenalaistamattomuus on uskomatonta nykypäivänä. Miksi KOP pankilla oli aikoinaan orava logona? a) orava on kiva elukka b) se näytti logossa hyvältä c) orava sopii pankille logoksi, koska orava on säästäväinen. Se ei vedä kesän käpyjä kerralla sulattamoon ottaen ihmisistä mallia ja yritä saada valtiota elättämään häntä talvella, kun on silloin hivenen tiukilla… Jos meillä olisi ydinase, kummalle antaisit laukaisimen hallintaan? Oravalle vai Tepolle?

Yksi rikkaiden salaisuus on se, että he KYSEENALAISTAVAT saamansa informaation. Menestyvä ajattelutapa osaa ajatella kuullun ja luetun taakse, löytävät rivien välistä viisauden jolla tekevät itse menestyksensä. Kun Teppo sanoo kahvihuoneessa tai Alma pankissa, että nyt kannattaa ostaa Nokian osakkeita, kun sen hinta on murto-osa parhaista päivistä, aika moni menee ostamaan. He eivät kestä sitä, että varsinkaan Teppo pääsisi sanomaan, että: ”miks et ostanu vaikka neuvoin, koska nyt se on jo 10% noussu”? Menestyvät ajattelevat hiljaa, että no ei ole kyllä bisneskään samalla mallilla kuin parhaina vuosina, joten voisiko se korreloida nykyistä hintaa? He miettivät mitä tämä maailma on tulevaisuudessa, eli mikä on SE juttu? He spekuloivat faktoja, jossa kansa iäköityy ja helppojen kerrostaloasuntojen kysyntä tulee siksi lisääntymään. Väkiluku lisääntyy, joten uusia asuntoja tarvitaan enemmän. Tämän vuoksi loppuu rakentamiselta pinta-ala, joten rakennuksia pitää tehdä korkeammaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että iäkkäiden ihmisten on vaikea rappusia kulkea niin korkealle. Sitten alkaa mietintä,olisiko sellaista yhtiötä joka pystyisi helpottamaan vanhusten pääsyä kattohuoneistoon ja mielellään siten, että olisi maailmassa alallaan vähintään toiseksi suurin… Jos löytyy, niin sitten vaan tunnuslukujen kimppuun tarkistamaan, miten yhtiö toimii muuten sijoituksena.

Kun vuonna 2009 Björn Wahlroos astui Sammon hallituksen puheenjohtajaksi omistaen tolkuttoman nipun Sammon osakkeita, jotka oli saanut osana kauppahintaa myydessään aivan itse tyhjästä perustamansa investointipankkiiriliikkeen valtiolle, alkoi mediassa ja sitä kautta somessa nillitys Nallen osingoista. 6 miljoonaa euroa! Järjetön summa, eikä maksa edes veroja! No kyllähän tuosta yli sadan keskiverto veronmaksajan verran meni veroja maksuun, mutta silti. Menestyvä malli ajatteli, että: ”voi helevetin helevetti. Mites tämä äijä on asemansa saavuttanut ja mitä tekee tulevaisuudessa? Se omistaa ite helevetisti johtamansa yrityksen osakkeita, joten eiköhän kasva osingot tulevaisuudessa ja ne kun eivät voi kasvaa jos tulos ei kasva! Nyt ostoksille!” ja fillarilla pankkiin ostamaan Sampoa niin paljon kuin rahat riittää. Jos menestyvässä ajattelumallissa ei ole rahaa ostaa, siinä ei voivotella ettei ole rahaa, vaan mietitään miten tekisin nopeasti lisää rahaa. 8-v myöhemmin osakkeiden arvo on kasvanut 350% ja osinkoeurot 190%. Tänä päivänä tämä menestyvä ajattelija saisi osinkoa vuodessa 25% hankintahinnasta jonka sijoitti vuonna 2009 sen lisäksi, että sijoituksen arvo ilman osinkoja on 4,5 kertaistunut. Sitten he huomaisivat sen, että Nalle johtaa myös UPM-Kymmene nimistä yhtiötä, jossa osinko ja kurssikehitys ovat samaa luokkaa kuin Sammossa. Myös Nordea kuuluu Nallen näppeihin, mutta sen tuloksella vaurastuu emäyritys, eli Sampo. Silti senkin arvo on noussut 60% ja osinko 150%… Ja valtaväestö jakaa iltapäivälehden KARMEAA uutista tältä vuodelta, kun Nalle saa jo yli 20 000 000e vuodessa osinkoa… Miksi et aikoinaan kyseenalaistanut kuten menestyvät tekivät? Ei kannata olla kaikkien kanssa samaa mieltä. Se tarkoittaa menetettyjä mahdollisuuksia ja niihin mukaan lähteminen tulevaisuudessa voi olla jo myöhäistä.

Kun sitten lehdessä on uutinen: ”Muistisairas huonokuntoinen vanhus eksyi metsään-löytyi myöhemmin hyväkuntoisena” valtaväestö ajattelee, että onpas helpottava tieto… Menestyvä malli ajattelee, että jos tuo uutinen on tosi, voidaan laittaa SOTEUUDISTUS UUTEEN SELVITYKSEEN! Vanhusten terveydenhuollosta voi tuolloin leikata rahaa muuhun terveydenhuoltoon, koska meidän metsä parantaa vanhukset.

Tänään perjantaina lööpissä lukenut ”Kesä jatkuu pitkälle elokuuhun” voidaan pistää toimituksen piikkiin. Päätoimittaja voisi sanoa toimittaja Jarkolle, että;”Jarkko pitää sitten tänä viikonloppuna liimatuubin visusti kiinni. Katos jos on kesä mennyt sumussa, niin lienee paikallaan tarkentaa, että olemme jo pitkällä elokuuta menossa!”

Jos haluat parantaa taloudellista tilannettasi, kaikki alkaa ajattelusta. Ajattelumallin muuttaminen on ensimmäinen askel. Jos sitä et ota, älä odota muutostakaan. Tulevaisuus on samanlainen kuin se, mitä olet menneisyydessäsi saanut tähän päivään mennessä aikaiseksi. Idiotismin määritelmähän on se, että tehdään kaikki kuten ennenkin ja odotetaan toisenlaista lopputulosta. Tietty toiminta johtaa aina samaan lopputulokseen kuin ennenkin. Aina.

Marko, Ansionsa Mukaan Oy