Oy Perhe Wirtanen Ab 1st Meeting

Non niin. Kun kovasti uskon ratkaisevani Wirtasten ongelman, on aika ensimmäisen tapaamisen.

Tässä tapaamisessa ei tartuttu vielä härkää sarvista, vaan tein siitä valmennuksen, että ”uhrini” ymmärtää miksi asiat pitää tehdä tietyllä tapaa.

Tietyllä tapaa siksi, että tarkoitus on vaurastua. Erilaisissa rahankäsittelytyyleissä kun ei ole mitään väärää, mutta ne johtaa varmuudella erilaiseen lopputulokseen.

Mikäli ympäristössäsi olevat ihmiset opettaa sinulle tietyn tyylin kannattavuutta esimerkiksi siten, että elää pitää nyt, voit suoraan miettiä mikä heidän suurin kuluerä taloudessa on. Se on se nyt eläminen, eli kaikki hankitaan heti velaksi ja maksetaan myöhemmin.

Idiotismin määritelmä on se, että teet asiat tuhansia kertoja kuten ennenkin ja odotat lopputuloksen olevan jotenkin erilainen.

Jopa Kungfu Pandan mentorikin tämän tiesi, sanoen jotenkin näin ”että sattumaa ei ole. Jos istutat kirsikkapuun, et voi odottaa saavasti siitä omenoita.”

Kokoontumisessa oli upeaa, että vanhemmat olivat ottaneet kaikki lapset suurimmasta pienimpään kuuntelemaan luentoa. Oletus oli, että mua kannattaa kuunnella.

Pari lapsista isän lisäksi teki myös muistiinpanoja luennosta. Ihan huikeaa että lapset haluaa näitä asioita oppia ja ilmeisesti vanhemmat ovat tehneet selväksi oman tilanteensa eli älkää tehkö kuten me vaan tehkää kuten Marko käskee. Niin mekin jatkossa teemme!

Aloitettiin alkeista. Ensin selvitettiin miksi raha on illuusio ja mitä meidän nykyinen velkavetoinen setelijärjestelmä käytännössä tarkoittaa.

Käytiin läpi rahankäsittelytyylit: köyhä tyyli, keskiluokkainen tyyli ja rikas tyyli.

Selvitettiin miksi köyhä tyyli on taloudellisesti kannattavampi kuin keskiluokkainen tyyli ja miksi rikkaat rikastuu, mutta myös se, miksi rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy ei pidä paikkaansa.

Wirtaset hoitaa hienosti rahankäsittelytaitojen ensimmäisen kohdan, joka on kyky tienata.

Tässä perheessä tehdään paljon töitä ja vaikka en tuloja ja menoja vielä tiedäkään, tiedän ettei kohta yksi ole ongelma.

Tiedän jo että ongelma on kohta kaksi, eli kyky säästää (luoda ylijäämää) ja tähän tarvitaan minua tuomariksi.

Kävimme myös läpi miksi säästäminen ei johda mihinkään muuhun kuin köyhtymiseen ja pihinä elämiseen elämän loppuun saakka.

Mutta ilman että osaa elää säästeliäästi, ei talouden parantamiseksi voi tehdä yhtään mitään, joten säästöön pitää saada muuten tulee konkurssi yksityiselämässäkin.

Illan paras anti kysymysten ja keskusteluiden perusteella oli neuvo PIENENTÄKÄÄ TULOJANNE ja mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

Ilman tätä ei voi selvitä.

Ilmainen vinkki:

Tämä ei tarkoita sitä, että tehkää työnne pienemmällä palkalla, vaan sitä että jättäkää vähemmän rahaa käyttöön maksamalla ensin itsellenne, eli siirtäkää ensimmäisenä rahaa taseeseen.

Tarkoittaa sitä, että maksakaa luottokorttivelkoja tms. ensin vähemmäksi/ sijoittakaa osa tuloistanne. Tase paranee kummallakin menetelmällä. Sen jälkeen maksatte normaalit kulut kuten asuminen, syöminen jne.  Pakottakaa itsenne pärjäämään tällä lopulla.

Tuloja pitää tottakai lisätä, mutta Wirtasia opetan seuraavassa tapaamisessa budjetoimaan nykyiset tulot äärettömän tarkasti. Tuloja täytyy tämän jälkeen lisätä, jotta kaikkeen ylimääräiseen riittää rahaa. Samalla jää enemmän ylijäämää siirtää taseeseen.

Wirtasille opetin, että heidän rahat on töissä joka tapauksessa, joten heidän tulee varmistaa että ne ovat töissä heille itselleen.

Rahalla aina joku nimittäin tienaa. Jos olet velkaa pankille, sinun laina on sinun taseessa sarakkeessa velat ja pankin taseessa sarakkeessa varat…

Yksinkertainen mutta iso ero.

Wirtasten täytyy nyt muuttaa heidän ilmeisesti keskiluokkainen rahankäsittelytyyli rikkaaseen tyyliin ja alkaa ensin huolehtimaan omasta taseesta ja sitten vasta muiden taseesta. Tämä ei onnistu ilman että luopuu monesta mukavasta asiasta.

Jos et osaa luopua monesta mukavasta, ei lottovoittokaan sinua auta, sillä se menee kaikkeen siihen mitä haluat ja 10-v päästä viima käy kanjonissa, eli suomeksi perse on taas auki.

Ensi kerralla pureudun Wirtasten rahavirtoihin. Mitä tulee mistäkin ja mitä mihinkin menee ja paljonko tase on tällä hetkellä miinuksella.

Eli alamme töihin!

Vastaa