Oy Perhe Wirtanen Ab

Kun puhelin soi la iltana n.22.30 etkä tunne numeroa, tulee ensin mieleen joku viranomainen/ kännipuhelu väärään numeroon. No soittaja olikin tuttu liki 40-v mies, jonka numeroa ei vaan ollut koskaan tullut talletettua korvaläppäriin, mutta oikein meni se, että oli kännissä.

Tämä sälli aloitti kehuskelemalla kuin minä olen hänen mielestään aina ymmärtänyt taloudesta ja rahastakin ja kuin mun vastaväitteitä perusteluineen on aina ollut hauska kuunnella. Tilanne oli se, että hänen lukiolainen tytär on alkanut häneltä kyselemään ”elämän ohjeita menestymiselle”, eikä isä osannut niitä antaa…

Kertoi mulle, että jos hän kerron kuin ajattelee, menee perseelleen koska oma kokemus on hyvä todiste siitä, että näin ei menestytä. Kysymys kuuluikin:” voitko sinä Marko antaa noita ajatuksiasi tälle nuorelle naiselle?” Voin. Ja myös haluan!

Sanoin että pistä kahvipannu kuumaksi ja sovitaan aika koska tulen ja tytön kysymyksiin alan antamaan neuvoja. Sitten tyhjennettiin pajatso:

”Voitaisko me samalla jutella tästä mun tilanteesta?” Kyse oli siitä, että tehdään kovasti töitä ja kun tuntuu ettei mikään raha maailmassa riitä saada taloutta tasapainoon, saati että saisi rahaa eläkeikää varten säästöön, koska oli sitä mieltä, ettei eläkejärjestelmä todennäköisesti kestä koko hänen eläkkeellä olo aikaa. Tällöinhän säästötkään ei riitä, kun ne hupenee elämiseen.

Kerroin hänelle, että tämä kuulostaa mielenkiintoiselta eikä missään nimessä mahdottomalta projektilta. Kyse on ihmisen itsensä muuttamisesta ja sanoin että autan mielelläni ja tiedän että kaikki järjestyy, mutta sinun tulee LUVATA MINULLE, että teet kuten sanon, sillä aikaa en ala tuhlaamaan. Kerroin myös, että on olemassa vain yksi asia minkä häviäminen harmittaa ja se ei ole muuten raha. Se on AIKA. Rahat voi tehdä takaisin ja alusta voi aloittaa uudelleen ja uudelleen, mutta menetettyä aikaa et takaisin saa.

Tähän suostuttiin heittämällä ja luvattiin jopa kasvot antaa tälle projektille, jos siitä on meille markkinoinnissa hyötyä!

Enempää ei ihminen voi olla halukas omaa elämäänsä muuttamaan, kuin olla vaihdossa valmis olemaan julkisesti ”torilla paskat housussa” kaikkien arvosteltavana.

Sovittiin aika ja sanoin, että eka kerralla tulen teille pitämään kalvosulkeiset rahankäsittelytavoista ja siitä mihin ne johtaa. Tulen tuomitsemaan lujasanaisesti todennäköisesti toimintamallinne, mutta MIKÄÄN EI MUUTU JOS KUKAAN EI SUUTU. Kerroin vielä, että haluan teitä auttaa, samalla opetan ne oikeammat rahankäsittelytaidot lapsillenne ja teen tämän ilmaiseksi.

Seuraavat 25-v heitä ohjaten heidät varakkaaksi tulee saada. Se on minun missio tässä. Hyvinä vanhempina ja työteliäsinä nöyrinä sekä kiltteinä ihmisinä he sen ansaitsevat.

Näyttötyö vertaansa vailla, vaikkakaan 25-v päästä en enää näitä neuvoja aio markkinoida, vaan viettää rauhaisaa ja ansaittua eläkeikää jossain lämpimässä maassa, valtamerellä jahdilla henkilökunnan huolehdittavana.

USKO UNELMIISI, MUUTEN NE TUHLAAVAT AIKAASI

Marko

Ansionsa Mukaan Oy

Vastaa