Raha ratkaisee?

Meillä on paljon rahaan liittyviä sanontoja. Valtaosa niistä kuitenkin on rahattoman puolustuksia. Raha ratkaisee tarjouskilpailussa, mutta nykyisessä yhteiskunnassa valtaosalla raha ei ratkaise mitään, vaan se luo lisää rahaongelmia.

Mitäs tuo ukko taas horisee? Velkaantuminen on nykyään helppoa ja tavallista, eli ostetaan etukäteen ja mietitään maksua myöhemmin. Näin toimii yli puolet meidän keskiluokasta. Mikäli he saavat palkankorotuksen, eivät he ole tottuneet maksamaan sillä nopeammin velkojaan pois, vaan tottumusten mukaan he lähtevät ostoksille. Nyt palkankorotuksen turvin raha riittää uuteen kuukausierään ja voidaan hankkia jotain kivaa uutta.

”Raha ei tee onnelliseksi” on kumma väite. Tuon kuulee yleensä ”naama norsunvitulla” olevalta viiskymppiseltä naiselta, joka on läpi elämänsä odottanut, että jostain saisi vähän lisää rahaa. (Pankin Alma) Naama on siksi vinossa, kun ei ole vieläkään kukaan tullut ylimääräistä antamaan. Mutta kun naama on vinossa, ei ihminen ole onnellinen. Herääkin pieni ilkeys kysässä, että:” rahahuoletko sinut on noin onnelliseksi saanut?” Haluaisin nähdä sen ihmisen, joka tilin tultuaan saa kaiken välittömästi sileäksi ja loppukuu on yhtä juhlaa ja iloa kun saa olla vapaa ylimääräisen rahan tuomasta paineesta. Sellaista ei ole. Rahaton pessimisti puolustautuu tällä kommentilla.

”Raha ei ole tärkeää”, on outo kommentti. Hyvää loppuelämää erakkona metsässä, käpyjä ja marjoja syöden! Mä en ymmärrä tuota sanontaa, koska raha on elämisen väline. Kokeileppa elää kuukausi ilman yhtään kolikkoa. Rahattoman pessimistin puolustus!

”Raha on kaiken pahan alku ja juuri” on varsinaisen hauskasti sanottu. Tätä käytetään usein silloin, kun joku on syyllistynyt rikokseen, jossa tavoitteli taloudellista hyötyä, jäi kiinni ja joutui vankilaan. ”Aijaijai, raha se teki siitäkin ahneen…” RAHATTOMUUS SE PISTI RIKOKSELLA RAHAA HANKKIMAAN! Rahattomuus lisää rikollisuutta piste.

”Rahaa saa tulla ja sitä saa mennä, mutta sen ei saa antaa tehdä pesää”. Tämä on mun suosikki kommentti, koska pappani viljeli tätä. Mummu ei koskaan kuulemaansa kommentoinut. Mummu teki hiljaa papalta tietämättä siivoajan palkalla miljoonan markan (n.170 000e) sijoitusvarallisuuden, josta ei kyllä tiennyt kukaan muukaan. Tämä selvisi vasta mummun kuoleman jälkeen. Papalle raha ei tehnyt pesää, koska hän oli näkemyksensä vanki. Mummuni on mulle legenda, koska hän todisti sen, ettei rahan tekeminen rahaa vaadi. Siivoajan palkalla!

”Raha ei ole kaikki kaikessa”, on taas kommentti joka pitää paikkansa. Jotta aikaan saannoksistaan raha-asioissa voi nauttia, tarvitsee myös terveyden tuomaa pitkää ikää. Jotta voi aidosti olla onnellinen aikaan saannoksistaan, tarvitaan ympärille ihmisiä joiden kanssa tämä onni voidaan jakaa. Tällä tarkoitan perhettä, parisuhdetta ja hyviä ystäviä.

”Joka kuuseen kurkoittaa, se katajaan kapsahtaa” tarkoittaa sitä, että ”älä suotta yritä rikastua, ei susta ole siihen. Teppokin yritti ja muistatko kuin kävi?” Tästähän on tämä mun jostain kuulema suosikkikäännös: ”Joka EI kuuseen kurkoita, viettää siinä vittumaisessa katajassa koko ikänsä.”

Viimeisestä vertauksesta tullaan siihen, että elämäsi on loppuun saakka sellaista kuin nytkin, mikäli teet asiat loppuelämäsi ajan samalla lailla. Mikäli elät unelmiesi elämää, älä missään nimessä mene muuttamaan siitä yhtään mitään! Sen sijaan että meille koulussa opetettaisiin manageroimaan meidän kassavirrat ja kuinka elämässä vaurastutaan, meille kyllä vanhemmat, kaverit ja työkaverit opettaa kuinka rahasta pitää ajatella. Jotkut osaavat omalla esimerkillään antaa tosin hyviäkin neuvoja, mutta valtaosa neuvojista suoltaa yllämainittuja esimerkkejä, joiden käyttö kertoo heidän taloudellisen tilanteen aukottomasti. Samalla he kertovat itselleen, että ”näin on ihan hyvä” eikä muutosta voi tulla, koska toimintamalli ei voi muuttua. Ajatuksemme ohjaavat toimintaamme.

Talouskurssimme Rovaniemellä lähestyy. Varmasti useat jotka ovat kertoneet työkavereilleen tai ystävilleen aikovansa osallistua, on joutunut kuuntelemaan kommenteja siitä, kuinka rahat menee hukkaan ja ite en ainakaan menisi! No kaikkia ei voi auttaa ja on jokaisen oma asia olla tulematta. Minä tiedän miksi joku noin sanoo. Hänellä ei ole rahaa tällaisesta yhtään maksaa ja mikäli kaveri onnistuukin kurssin kautta vaurastumaan, tämä Teppo on sinulle kateellinen. Siksi hän ”estää” sinua osallistumasta. Minä kutsun tällaisia vaarallisiksi tuttaviksi, koska he jarruttavat muiden ihmisten elämän laatua. Ihmiset jotka käyttävät paljon Ei sanaa kommenteissaan, eivät yleensä saa paljoa aikaiseksi, eivät kehity, eivät omista positiivisia iloisia ystäviä, eivätkä halua muidenkaan onnistuvan. Näitä kannattaa varmaan kuunnella ja omaan elämään kerätä? Nämä Tepot kyllä tietää mihin rahaa kannattaa käyttää. Korkoihin, viivästyskorkoihin, lainojen hoitokuluihin yms. jotka entistä enemmän Teppoa köyhdyttää. Iso osa ihmisistä on valmiimpia kokoajan maksamaan lisää rahaa rahan menettämisestä, kuin käyttämään rahaa siihen, että oppii pitämään sitä enemmän itsellään ja kuinka se laitetaan töihin. Tämä johtuu valtaväestön ajattelumallista, joita kirjoituksen alussa mietiskelin.

Mikäli mietit tulemista kurssille ja ajattelet, että käydään katsomassa mitä tapahtuu, annan sinulle neuvon ilmaiseksi. Säästä rahasi ja jätä tulematta. Me halutaan sinne sellaisia, joita me voimme todellakin auttaa. Meidän träkki heissä ketä on tavalla tai toisella autettu,  on täysi sadan prosentin onnistuminen. Tuo träkki me halutaan säilyttää, jolloin asiakas tienaa läpi elämänsä rahaa sillä, että kertaalleen maksoi meille. Sijoitustoimintaa jos mikä!

Mieti kotona nykyistä tilannettasi ja tiedosta se, että aiemman kaltainen toiminta johtaa vastaavaan tilanteeseen tulevaisuudessa. Mikäli olet rahallisesti turvassa vaikka tulot huomenna loppuisivatkin loppuelämäsi ajaksi, säästä rahasi sillä et meitä tarvitse. Mikäli haluat muuttaa elämäsi hieman turvallisemmaksi tai jopa taloudellisesti riippumattomaksi ja PÄÄTÄT SEN TEHDÄ, tule kurssille. Mikäli sinun rahatilanne on sellainen, ettei yksinkertaisesti ole rahaa tulla vaikka haluaisitkin ja vaikka kuinka päättäisit onnistua, tule ilman muuta kurssille. Ne rahat vaan nyt pitää kaivaa esiin.

Jokainen yksityinen autettavamme on luonnollisestikin ollut tilanteessa, jossa omat rahat riittää hädin tuskin, tai on erinäköisiä pikkuvelkoja liikaa, tai jopa joitain kymmeniä tonneja ulosotossa. Neuvojeni perusteella nämä ovat oppineet rahasta lisää ja rahat riittävät nyt paljon paremmin, tai maksoivat/ maksavat velkansa uskomattoman nopeasti pois. Sen jälkeen rakentavat opetusteni perusteella sijoitussalkkua. He ovat päättäneet onnistua, kuuntelevat ja tekevät. On ilo katsella heidän ilmeitään nykyään, kun ”valo” on löytynyt lopullisesti. (Ei näy norsunvittua ei)

Lappilainen lehdessä olevassa mainoksessamme 20-v opiskelija kertoo käyneensä meidän valmennuksen ja tänä päivänä neuvoo raha-asioissa vanhempiaan. Hänen sijoitustyyliä olen sivunnut blogissakin ja hän voi tulevaisuudessa päättää jatkaako työskentelyä, vai haluaako tehdä loppuelämänsä muita asioita. Muutkin jotka lukiolla järjestämämme valmennuksen kävivät, ovat samassa tilanteessa!

Alkusyksyn aikana opiskelemme ylijäämän luomista, eli kuinka rahaa jää tuloista käyttämättä, eli suomeksi säästämistä. Opetan täysin uniikin tyylin menojen pienentämiseen, jossa tulosta tulee väkisillä. Väitän että tuona aikana rahankäsittelysi muuttuu jo niin reilusti, että kuljet kursseilla ”ilmaiseksi”, eli saat arkirutiineissa säästettyä luentolippujen hinnan. Tällöin olemme jo tehneet sinulle kymmeniä tuhansia euroja tulevaisuuteen, koska saamillasi opeilla säästät rahaa loppuelämäsi, eikä muina vuosina yhtiömme ole enää ”taskullasi”. Loppusyksy mietitään tulojen lisäämistä ilman, että kyse olisi palkankorotuksesta. Mitä tämä kenellekin tuo, en osaa sanoa. Uskoisin että jokainen hyötyy tästäkin suoraan omassa elämässä. Joku ei tee mitään ja joku keksii perustaa miljoonabisneksen? Tammikuussa aloitetaan sijoittamisen opiskeleminen ja loppukeväästä käydään läpi toisten rahojen käyttö oman vaurauden tekemiseen. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sijoitussalkkua vastaan velanottamista, eli vivuttamista.

Tämä kurssi tuottaa hintansa pomminvarmasti takaisin sinulle, joka päätät ottaa raha-asioissa paremmin pärjäämisen välttämättömäksi osaksi elämää!

Infotilaisuus järjestetään kolmesti. 28.8 29.8 ja 30.8 klo 18 hotelli Vaakunan kolmennessa kerroksessa sijaitsevassa kokoustila Tokassa. Tässä ”livetilanteessa” avaan asiaa vielä enemmän. Varaa pari tuntia aikaa. Oikein kovasti paremmin menestyä päättänyt varustautuu jo tähän tilaisuuteen muistiinpanovälinein 🙂

Sinä elät omaa elämääsi ja nillittäjä Tepot omaansa! Nähdään Vaakunassa!

Marko, Ansionsa Mukaan Oy

Vastaa