Oy Perhe Wirtanen Ab – Lisää aikaa = lisää rahaa

En ole ehtinyt. Aika loppuu kesken. Liikaa töitä.

Mitä kaikkea näitä nykyään onkaan kauniita selityksiä huonolle ajankäytön organisoinnille maailmassa jossa ihmisten kiireellä tienataan valtavasti rahaa.

Huipusti brändätty tuo kiire.

Toki meillä on työnantajia, jotka eivät ymmärrä kuinka arvokas investointi työntekijä on ja mitä enemmän hän saa tulosta aikaan, sitä enemmän häntä loppuun poltetaan ja näin työnantajalle käy huonosti.

Ansionsa Mukaan tulee tuossakin hommassa.

Mutta kiire on uskomaton brändi. Mun nuoruudessa ei ollut kuntosaleja. Urheiluharrastuksen yhteydessä voimaharjoittelulle oli vaihtoehtona ammattikoulunsali, urheilukentän sali tai uimahallin sali.

Kaikissa niissä oli soutulaite ja punttipenkki levytangon kera. Niin ja puolapuut!

Tuohon aikaan ihmiset pysyi kunnossa hyötyliikunnalla. Nykyään töihin ei joudeta pyöräillä tai kävellä, että ehtii autolla ajaa illalla kuntosalille polkeen kuntopyörää tai juoksemaan juoksumatolle…

Toki tuohon pitää vielä ostaa persoonallinen treenari päälle, (mielellään niin persoonallinen, jolla hiukset kiiltää ja mielellään limen vihreät trikoot jalassa) kun ei jouda itse opiskella kuntoilun saloja ja paljonko keskioluessa on vähemmän kaloreita kuin kevytmaidossa.

Yllätys yllätys, näin on ja silti puhutaan kaljamahasta! Me hoikat juodaan kaljaa, nim. ”en maksa ravinto-opista”.

Buhahhhaahhaahhhaaa! Hoksasinpa just, että Isä Wirtasella on muuten melko pyöreä navan seutu ja suosikki juoma hänellä on muuten MAITO!

Faktat tiskissä siis.

Takaisin kiireen brändäykseen.

Tämä kaikki kiire johtaa sitten siihen, että paljon käytetään rahaa siihen, että kiireeltä ehtii kaikkeen muuhunkin ja näin kiire on yhtäkkiä maailman arvokkain brändi.

Minä inhoan sanontaa aika loppuu kesken. Mun kellossa on vähintään 24h käytössä jokaiselle vuorokaudelle paitsi kevätpäivän tasauspäivälle vain 23h.

Jos mulla loppuu aika joskus kesken, tarkoittaa se mun kuolemaa ja piste.

Tulee minullakin usein deadline vastaan aikatauluissa ja painaa kiire hetkellisesti päälle, koska en hyväksy myöhästymistä keneltäkään, vähiten itseltäni mutta joka kerta kun jälkeenpäin asiaa mietin, syy on ollut minussa.

Olisin siis voinut tekemiseni organisoida paremmin.

Perhe Wirtanen on nyt keksinyt lisätä tuloja lisäämällä vapaa-aikaansa.

Miten tämä on mahdollista?

No mietippä työnantajaasi. Jos sinua ei olisi, eikös hänellä alkais ”loppumaan aika kesken” ja näin ollen lisää tulojaan palkkaamalla sinut töihin ja samalla lisää vapaa-aikaansa.

Vuosia jatkuneessa rahapulassa Wirtaset on haalineet kaikkea pikku puuhastelua perheen toiminimen kautta, jotta näin saavat lisää tuloja.

Lähtökohtaisesti upea juttu, mutta aikaan saa huonolla rahankäyttötaidolla loppuun palamisen, kun mikään tulo ei riitä saamaan taloutta tasapainoon.

Nyt kun ovat oppineet toisenlaisen tyylin käyttää rahaa ja isä Wirtanen siirtyessään kulkemaan kävellen muutaman kilometrin kauppamatkat yms. on hänellä ollut aikaa ajatella kävelyn ohessa.

Nyt on sitten syntynyt ajatus sukupolven vaihdoksesta näissä pikku puuhasteluissa.

Nyt perheen kolme teiniä on saaneet työpaikan, eli tekevät äidin ja isän ylimääräiset puuhastelut joista vanhemmat maksavat heille palkkaa.

Idea on se, että jos jostain maksetaan vaikka isälle 20e/h ja tämän pystyy teettämään teinipojalla, hän tekee sen ilomielin 15e tuntikorvausta vastaan ja näin vanhemmille jäi vitonen säästöön tekemättä yhtikäs mitään.

Kysymys kuuluukin, montako työtehtävää vanhemmat voisivat ulkoistaa ennenkuin aika loppuu heillä kesken….?

Jos et oivaltanut, niin vastaus on ääretön koska omaa aikaa ei kulu yhtään.

Vaatii vaan himpun verran kekseliäisyyttä saada jotain palvelua yllämainitusti myytyä sanotaan nyt edes tuhannelle ihmiselle per tunti ja näin olis tuhat ihmistä työllistetty ja itse tienattu tekemättä mitään 5000e tunnissa…

Kyllähän tähän taas monet sanoisivat, että helppohan se on kun ei omasta selkänahasta tarvi raapia…

Haluaisin nähdä sen kysyjän selkänahan, jos omasta mielestä pystyisi siitä raapimaan tuhannen ihmisen työt tunnissa.

Tee niin tai näin, niin aina joku nillittää…

Nyt Wirtasista pitäisi olla herännyt kysymys, että kuin he ovat lisänneet tulojaan, koska ennen saivat koko korvauksen itselleen ja nyt vain neljänneksen?

Myymällä itseään!

Olkoot kyse sitten ihmiskaupasta tai prostituutiosta tai vaan ”itsensä myymisestä” niin ihmisen aika on kuitenkin se, mistä tässä maailmassa eniten maksetaan.

Wirtasten taidoilla on kysyntää ja tämän he ovat nyt oivaltaneet.

Isä Wirtasen taidoille alkoi olla niin paljon kaiken puuhastelun kanssa kysyntää, että joutui myymään ”ei oota” ajan suhteen.

Päätyössään hänelle on kysyntää enemmänkin ja tottakai siihen pitää käyttää eniten aikaa, mistä eniten maksetaan.

Vaihtoehtona oli lopettaa puuhastelujen myyminen, että aika riittää järkevämpään, mutta onneksi oli aloittanut hyötyliikunnan ja ajan kanssa ajatellessa oli huomannut, että voi puuhastelut ulkoistaa.

Näin itsekin niistä hieman tienaa, mutta mikä tärkeintä niin teinit oppii arvostamaan työtä ja siitä saatavaa korvausta.

Isä Wirtanen tekee nyt pari tuntia enemmän viikossa pääkeikkojaan ja on luopunut pääosin puuhasteluista.

Nyt hän ehtii hyötyliikuntaankin ja makaamaan myös sohvalla ja tulot on lisääntyneet.

Mihin tämä sitten johtaa?

Lisääntynyt vapaa-aika lisää aikaa ajatella. Ajattelu on kuitenkin se vaativin työ mitä ihminen voi tehdä ja siksi mennään autolla salille polkeen pyörää, kun ei jaksa niin vaativaa tehdä, kuin mitä ajattelu vaatii… Siisti oravanpyörä taas 🙂

Ajattelu tuo tullessaan tulevaisuudessa uusia ideoita lisätä tuloja ja se on muuten ihan varma juttu. Näin se menee. Ajattelu ratkoo ongelmasi.

Wirtaset ovat uuden rahankäyttötyylinsä vuoksi tilanteessa, jossa lisääntyneet tulot eivätkään enää lisää menoja, vaan menot pysyy ennallaan.

Tämä johtaa sitten velkojen nopeampaan takaisin maksuun.

Ansionsa Mukaan Oy on tänään saanut melkoisesti Wirtasilta kiitosta muutaman kuukauden yhteistyöstä, sillä muutokset he itse huomaavat parhaiten. Olen kuulemma saanut heidät ajattelemaan.

Teimme uudet laskelmat velkojen suhteen tänään ja nyt näyttää siltä, että jo tammikuussa 2018 ovat nettovelattomia, eli parikymmentä tuhatta velkoja pois 14kk aikana, eikä ole tarvinut palkankorotusta pyytää/ parempi palkkaista työtä hakea.

Alkuperäinen tavoite oli 2-v velattomaksi.

Itsestä se on kiinni. He vain tarvitsivat valmentajan joka opettaa ja motivoi ajattelemaan.

Tähän loppuun vielä tosi tarina muutaman vuoden takaa.

Jossain amerikkalaisessa firmassa oli koodari, joka teki etätöitä. Joka aamu kun muut meni töihin, hän oli työnsä järjestelmään saanut sisään.

Hän oli huippu ja hänelle maksettiin muistaakseni 20k kuussa palkkaa ja hän oli työnantajan mielestä vieläpä edullinen, koska oli niin hyvä.

Tämä kaveri sai kuitenkin fudut, kun paljastui että hän elää aasiassa uima-altaalla edullista elämää, eikä osaa koodata ollenkaan!

Tämä kaiffari oli palkannut aasiasta muutaman hengen tiimin tekemään hänelle annetut työt, eli oli etsinyt sieltä hyvät koodarit ja maksoi heille omasta palkastaan palkkaa. Loppuraha riitti hänet itsensä elättämään.

Häntä ei erotettu orjatyövoiman käytöstä yms halpatyövoiman käytöstä, vaan siksi että hän ei osannut koodata.

Minusta tämä oli pöyristyttävä uutinen.

Mua ei työnantajana kiinnostais kurakinttaan vertaa kuka loppupeleissä koodin on tehnyt, jos koodi on kerta huippua.

Nerohan tuo kaveri on ja nobelin ansainnut.

Olisiko nuo aasialaiset kaiffarit työllistyneet siellä kehitysmaassa?

Mikä keksintö nostaa työllisyyttä globaalisti, mutta et niin hyvää ideaa keksi, etteikö joku nillitä!

Tässä nillittäjä oli valitettavasti suurin hyötyjä…

Vastaa