Nyt ei lähde!

Menneen viikon aikana olen todistanut yhtiökumppaneille ihmismielen erilaisuuden. Kaikkia ei voi auttaa. Viime viikolla morsiammeni julkisti vuorokauden etuajassa faktoihin perustuvan kirjoitukseni Björn Wahlroosista omana kirjoituksenaan omalla facebook sivullaan. Lopputulos oli kuten ennakoin: Paljon samaa mieltä olevia, valtaosa ei mielipidettään ilmoita ja pieni osa on erimieltä faktojen kanssa, tiukasti omasta mielipiteestään kiinni pitäen. ”Nalle on paskajätkä” on pelkkä mielipide. Helppoa kun ei tarvitse ajatella, eikä perustella. Riittää että ”Nalle on paskajätkä”…

Toisilla taas faktat muodostavat mielipiteen. Kun arvonnassamme ilmaisen koulutuksen saaneita on ollut yhteydessä, olen kaikille kertonut miksi nyt on hieman kiire aloittaa, eli mitä maailmassamme tulee tapahtumaan ja miksi. Mihin tämä johtaa niillä jotka eivät näe ympärilleen ja mihin heillä, jotka tämän tajuavat ja tähän varautuvat. Oli mielipide kuulijalla ollut millainen tahansa ennen meidän puhelua, niin minun mielipiteeni perustelut tulevaisuudesta muodosti kuulijalle uuden faktan. Tuli kyselyjä ”paljonkos maksaa, että voin ottaa puolison ja lapsetkin mukaan koulutukseen?”

Eräs voittaja oli todella innoissaan voitosta ja tuumasi, että aivan ”jännittää” nähdä mitä tämä tuo tullessaan. Samaan aikaan myös hävettää, koska nyt blogeistani on tajunnut, että olisi voinut vuosien saatossa kiinnittää huomiota muuhunkin, kuin saada talolaina maksettua ja hieman säästöjä tilille. Tuossapa ei ole mitään hävettävää! Hän ei ole tehnyt mitään väärin, eikä mitään tarvitse hävetä. Ei rahan käsittelyssä ole oikeaa eikä väärää tyyliä. Kaikki riippuu siitä, mitä tavoittelee. Erilaiset toimintamallit johtavat erilaiseen lopputulokseen. Kaikki haisemaan laittaen ei koskaan voi vaurastua, mutta se ei tuossa mallissa ole tavoitteenakaan. Häpeän sijaan tämän voittajan tulee poksauttaa Champagnepullo auki, koska ennemminkin pitää nauttia voittajafiiliksestä, jos on huomannut haluavansa enemmän. Tuo huomio yhdistettynä koulutukseen tulee antamaan enemmän, joten hävettävää ei todellakaan ole.

Tällä viikolla lehdet ovat pullistelleet juttuja meidän ”rikkaista köyhistä”, eli ihmisistä joilla ei 5000e palkkakaan elämisen kuluihin riitä, eikä loppujen lopuksi tässäkään ole mitään hävettävää. Kun huomaa, että asian voi muuttaa niin kuoharit auki vaan!

Oli elämänsä viettänyt miten vaan, hyvin tai hyvin huonosti, on sen muuttaminen mahdollista aina. Se on kuin pokeriturnauksen pelaaminen, eli strategia tulee muuttua oman tilanteen ja sen mukaan, mitä ympärillä milloinkin tapahtuu. Turnausta ei voita se joka voittaa turnauksen suurimman potin, vaan se joka voittaa viimeisen potin!

Tämän päiväinen kirjoitus on näemmä sitten sellainen sillisalaatti, että päätin pitää pienen tauon kirjoittamisen kanssa. Ajatus pitää taas saada tätä juttua palvelevaksi, joten lokakuun lopulla viimeistään seuraavat.

Marko, Ansionsa Mukaan Oy

Sotakorvauksia saatana!

Eipä ole turhaan tullut useissa eri käänteissä puolustettua Björn Wahlroosia. Tuo vasemmistolaisen kansan ”saatanan sika” se vaan pölli Nordean Ruotsin valtiolta tuomaan verotuloja Suomeen rikkomatta yhtäkään lakia. Tästä hyötyvät eniten juuri nämä suomalaiset veronmaksajat, jotka taas pääosin moittivat tätä älyttömän rikasta Nallea.

Nyt jumalauta loppuu se oman typeryyden todistelu! Tämän viikkoisen tapahtuman jälkeen kun mulle joku naukuu jotain Nallesta, pieksän hänet ihan omin pienin, mutta hennoin kätösin. Syyte tulee pahoinpitelystä, mutta tuomio korkeintaan ruoskimisesta, joten sakoilla selviän. Mielestäni tästä kannattaa maksaa jo viihdearvon vuoksi, aivan kuten joku maksaa elokuvissa käymisestä viihdyttääkseen itseään. Saatan jopa saada korvauksia, koska syyte pahoinpitelystä voidaan tässä tapauksessa katsoa törkeäksi herjaksi!

Kysymys kuuluu tässä Nordean kaappauksessa, että oliko tämä Nallella strategiana alusta loppuun? Niin määrätietoistelta toiminta vaikuttaa. Selataanpa hieman historian kirjoja ja etsitään Nallen tekemiä virheitä.

90-luvun laman aikana useat valtion päämiehet lounastivat pankkiiri Wahlroosin kanssa. Näin he saivat näkemyksiä taloudesta oikealta talouden asiantuntijalta. Kun synkimmässä lamassa Nalle kutsuttiin eduskuntatalolle pitämään esitelmä kuinka talous hänen mielestään saataisiin kääntymään, Nalle kertoi ettei teillä ole muuta vaihtoehtoa kuin laskea markka kellumaan. Väite oli niin naurettava, että kuulijat eli valtionpäämiehet nauroivat ääneen. Kun jossain tv-haastattelussa haastateltiin valtionvaraministeri Viinasta, oli toimittaja esittänyt väitteen, että: ”te aiotte laittaa markan kellumaan Nallen neuvoa kuunnellen!” Viinanen oli tämän kiistänyt ja toimittaja oli esittänyt muutaman kymmenentuhannen markan vetoa asiasta! Voiko valtionvarainministeri kieltäytyä, koska silloinhan hän paljastaisi suunnitelman ja syntyisi paniikki Markoista? Pakko lyödä kättä päälle ja viikon päästä tuli uutinen markan päästämisestä kellumaan. IHANA TOIMITTAJA! Paskan puhumisesta kuuluu maksaakin ja tämä on paras esimerkki minkä tiedän, miten on salailusta pistetty maksamaan. Markan kelluttaminen sai karmeita aikaan, mutta Suomi pelastettiin. Nalle rules!

2000-luvun alkupuolella valtionvaraministeri Sauli Niinistö rupesi puuhaamaan Nallen osaamista valtion kassan eteen. Valtio osti Nallen Investointipankkiiriliike Mandatumin osaksi Sampopankkia, jonka johtajaksi Nalle sopimuksen mukaan astui. Kun Niinistö myöhemmin astui Presidenttiehdokkaaksi, olivat useat muistelemassa Salen virhettä maksaa niin paljon Nallen pankista, että tuollaista paukapäätä ei pidä Presidentiksi päästää. Ovatkohan nuo koskaan kuulleet sanaa sijoitus missään yhteydessä? Varmasti valtio maksoi ylihintaa, mutta ylivoimainen osaaminen maksaa. Jatketaan tarinaa ja mietitään onko Sale osannut ennakoida Nallen osaamisen valtionkirstun lihottamiseksi?

Noin kymmenen vuotta sitten Sampo myi pankkiliiketoiminnan Danske Bankille melko hulppealla neljän miljardin kauppasummalla. Tätäkin kauhisteltiin, että Nalle teki tällä Sammolle rahaa suurien osinkojen maksamista varten, koska hän sai aikoinaan kauppasumman Sammon osakkeina ja näin olisi oma lehmä ojassa. ”Ahne sika se on, etten minä sitä paremmin sano”… Pankkiliiketoiminnan myynnin ajoitus ei olisi voinut olla parempi, koska taisi olla vuosi myöhemmin, kun maailmanlaajuinen pankkikriisi laukesi Amerikassa. Sampo ei tässä menettänyt euroakaan, koska yhtiöllä ei enää ollut pankkiliiketoimintaa. Osasiko Nalle nähdä miten Amerikan pankkimalli tulee päättymään? En tiedä mutta eräässä kirjassa Nalle tästä jutteli siihen malliin, että epäilen tapahtuman ennakoineen.

Sampo säästi neljä miljardiansa, joilla alkoi haalia ruotsalaisen Nordean osakkeita todella huokealla hinnalla. Olihan pankkikriisi pudottanut pankkiosakkeiden hintoja reilusti. Ruotsin valtion suurelta osalta omistama Nordea oli aikoinaan haalinut eri vaiheiden jälkeen Suomesta KOP:in ja SYP:in riekaleet. Kun vuosikymmenen vaihteen tienoilla Ruotsin valtio ilmoitti halunsa myydä omistuksensa Nordeasta, oli olemassa taho jolla oli tukevasti käteistä taseessa. Tuo yhtiö oli Sampo. Sampo haali yli viidenneksen Nordean osakekannasta ja osinkojen siirto Ruotsista Suomeen alkoi todenteolla. Suomen valtiohan omistaa Sammosta n.12% eli noilla prosenteilla laskettuna noin 2,5% Nordean vuotuisista osingoista päätyy Suomen valtion eduksi. SYP ja KOP palautettiin kätsästi takaisin. Kiitos Nalle!

Vuonna 2011 Nallesta tuli Nordean hallituksen puheenjohtaja ja Nalle on ilmeisen kärsivällisesti odottanut, että Ruotsin hallitus on riittävän ”typerä” ja nyt on aika laittaa sotakorvaukset lopulliseen maksuun. Kun Suomessa on typerä perintövero, on Nalle tehnyt omat ratkaisunsa verosuunnitelussa ja siirtänyt kirjansa Ruotsiin, jotta suojaa perillisiään liialliselta verotukselta. Kun Ruotsin nykyinen hallitus on sosialistikommunistinen, on siellä puhuttu ”rankaisuverosta” pankkeja kohtaan ja Nalle teki verosuunnittelussa Nordeasta SUOMALAISEN YHTIÖN! Kiitos Sipilä ja nykyhallitus siitä, että isolla yhtiöllä on kannattavaa siirtää kirjat ulkomailta Suomeen. Mitähän nuo hallitustyypit tarkoittavat kun he puhuvat kilpailukyvyn parantamisesta? Ikeaa odotellessa… Vaikka ei pidä vähätellä kuinka paljon uusia työpaikkoja Nordean pääkonttori Suomeen tuo, niin jokaisesta Suomessa verotettavasta Nordean tulosmiljardista tulevaisuudessa maksetaan yhteisöveroa Suomeen 200 000 000e (kaksisataamiljoonaa)! Vieläköhän ovat Tepot sitä mieltä, että Niinistö sai Suomen maksamaan liikaa Nallen Mandatumista tai, että Nalle kusetti Suomea siirtäessään kirjansa Ruotsiin??? Kyllä ovat, koska he eivät ajattele. Vaikka kukaan Wahlroos ei enää ikinä maksaisi veroa Suomeen, on Suomi voitolla rahallisesti Nallen tekojen seurauksissa.

Onneksi meidän hallituksessa ei ole valtaa niillä jotka ajattelevat, että ”tänne ette saatana tule vitun kapitalistit meitä riistämään”. Ruotsilla niitä on ja tässä on tulos. Ihan päällikkö kommentti Ruotsin vasemmistopuolueen puheenjohtajalta Jonas Sjöstedtiltä toivottaessaan tervemenoa Nordealle: ”Itse olen jättänyt kyseisen pankin jo jonkin aikaa sitten”?!?!?! Eli jos olet valtionpäättäjänä vaihtanut henkilökohtaisesti toiseen pankkiin, ei Ruotsin valtiokaan tarvitse kyseistä pankkia ja sen tuomia miljardien kruunujen verotuloja!?!?!? ”No ei tarvi, kun se on ihan paska pankki. Määkin vaihoin toiseen pankkiin, kun se on niin paska!” Kauan eläköön demokraattiset vaalit ja omia näkemyksiään suoltavat puolueet! Ruotsin kansa on puhunut… Tuskin kannattaisi globaalisti ruveta valitsemaan ihmisiä ministereiksi kuten pörssiyhtiöissä valitaan hallitusjäseniä AMMATTITAIDON perusteella? Ei missään nimessä, koska silloin ei voisi Teppo eikä Alma päästä eduskuntaan!

Nyt vielä kysymys on noista sotakorvauksista, eli onko Nalle jo 70-luvun alussa päättänyt kostaa Ruotsille? Kun lätsä-Pekka Päivärinta hylättiin tuolloin Suomi-Ruotsi maaottelussa täydellä vääryydellä, saattoi tuo kommunismin petoksen uhriksi joutunut nuori Björn Wahlroos päättää antaa Ansionsa Mukaan niille, joiden pitää myös saada saman verran kuin menestyjienkin. Nallehan oli nuorena äärikommari ja koki aatteen pettäneen hänet, koska sillä, että joka kevät näytetään käänteiseltä tukkikuormalta ”punainen lippu edellä ja puupäät perässä” kovaan ääneen vaatien parempaa, ei hän ollutkaan menestystä kokenut, toisin kuten hänelle oli kotonakin uskoteltu. Nalle alkoi kapitalistiksi ja mielestäni hän päätti kostaa tuon kommariasenteen Ruotsin urheilun taholta. Hurreilla ei ollut 5000m juoksussa mitään mahdollisuuksia Päivärintaa kohtaan, joten hänet hylättiin, että muutkin voi menestyä! Tänä päivänä Suomi-Ruotsi kohtaamiset ovat lajissa kuin lajissa ”sotatantereita” ja Ruotsi ruukaa enemmän voittoja napata, mutta Nalle pisti sotakorvaukset maksuun kaikista koetuista vääryyksistä heti kerta heitolla.

Tällanen kaveri se ”saatanan Waalruussi” on. Jännää, ettei ole sosiaalisessa mediassa tuhansia jakoja joissa ylistetään Nallea. Odotellaan Joulukuuta kun uutisoidaan veronpalautuksia ja mätkyjä…

Marko, Ansionsa Mukaan Oy

Töihin meille?

”Ei se hunaja, vaan se hetki ennen hunajaa” – Nalle Puh. Talouskurssin infoviikko Rovaniemellä on nyt takana ja itse ainakin nautin joka hetkestä. Odottavan aika on ollut pitkä, mutta se kyllä palkittiin. Tuntuu tyhmältä, kun se mitä on kauan odottanut, onkin hetkessä ohi. Mutta olipas kerrassaan kivaa olla pitkästä aikaa ihmisten edessä kertomassa näkemyksiä ja vastailemassa kysymyksiin.

Väkeä olisin toivonut paikalle enemmän, mutta oletus oli että sangen pieni on se prosentti, joka on eri syistä valmis ottamaan neuvoa oman talouden hoidosta vastaan. Todennäköisyys tyhjille saleillekin oli olemassa, joten lopputulos on silti kiitettävä. Näkemykseni paikalla olleista on se, että jokainen heistä pärjää kuukausittaisilla tuloillaan ja haluavat viedä homman askeleen eteenpäin. Olisin hieman toivonut paikalle myös uusia Perhe Wirtasia, eli sellaisia joilla raha ei kuukausittain riitä. Heille tästä olisi vielä suurempi apu.

Luennolla olleille havainnollistin fläppitaululle piirtäen millainen uhka meillä on taloudessa muutaman vuoden sisällä tulossa ja miksi, olivat ilmeet jokaisella samanlaiset. Tämä nykyinen wituiks.fi kulutusjuhla saanee traagisen päätöksen. Varautumattomia, mutta silti velattomia yrityksiä kaatunee pilvin pimein ympäri maailmaa ja pahimmassa tapauksessa perheitä tulee asumaan kadulla meillä hyvinvointi suomessakin. Piirros kyllä sai jokaisen ymmärtämään, että Markon täytyy olla oikeassa, koska tuo kesken jäänyt piirros ei voi päättyä kuin huonosti, eikä lopputulemaa voi verrata esim 90-luvun lamaan. Kaavion voi piirtää loppuun tulevaisuudessa…

Ensimmäisessä koulutuksessa tulen heille kertomaan miten tuota vastaan voi suojautua ja kuinka sillä pieni joukko ihmisiä maailmassa tekee ison tilin. Kaikissa talouden muutoksissa pieni joukko ihmisiä tekee mittavan omaisuuden ja iso joukko maksaa heidän voitot. Näin tämä on aina mennyt ja näin tämä tulee aina menemään. Tässä tulevassa muutoksessa on todella tärkeää olla oikealla puolella aitaa.

Kun yleisöäni kuuntelin liittyen alkavaan valmennukseen, sai se minut viimeiseltä reissulta kotiin ajellessa miettimään suunnitelmani järkevyyttä. Suurin ongelma ei ollut koulutuksen hinta, vaan se onnistuuko jokaiseen koulutukseen pääsemään paikalle. Hinnasta jäi eräs pariskunta hienosti mieleen. Pois lähtiessämme perheen Pirkko kysyi oliko siinä, että maksaa koko vuoden etukäteen mahdollista saada perhelippua? Perhelippu tarkoitti tilannetta, jossa molemmat puolisot tulevat paikalle ja näin onnistuvat varmemmin tavoitteissaan, olemme valmiit kannustamaan määränpäähän pudottamalla aavistuksen hintaa. Perheen Pirkko jatkoi, että koska meitä kumpaakin tällainen kiinnostaa, niin ei ole järkeä säästää rahaa siten, että vain toinen meistä tulee paikalle. Yhdessä opimme enemmän. Juuri näin ja tietenkin vuosilippuunkin leivottiin perhealennus. Tuon perheen asenteessa tulee muuten Ansionsa Mukaan, siitä ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Eikä siinäkään häviä mitään, että puolisot tekevät asioita yhdessä.

Tuo ongelma päästä jokaiseen kerran viikossa tapahtuvaan koulutukseen pisti minut sitten eilen illalla pakkaamaan suunnitelman visusti roskapussiin jonka hautasin naapurin Pelargoniapenkkiin, josta kaivan sen esiin vain tarpeen vaatiessa. Syntyi idea viikonloppukoulutuksesta. Kerran kuussa viikonloppu Rovaniemellä kolmen kuukauden ajan ja saamme tämän nippuun näinkin? Aloittaisimme klo 10 ja lopettaisimme klo 19 la ja su, sekä välissä lakisääteiset tauot ja ruokatunti…Äkkiä näkisin, että on helpompaa löytää kolme viikonloppua kalenterista vapaaksi, kuin se että pääsee 25-30 kertaa pariksi tunniksi paikalle tiistai iltaisin? Tämä tuo myös meille kustannustehokkuutta tilavuokrien ja matkakulujen suhteen ja näin pystymme pudottamaan hintaa! Jos oppien soveltaminen heti omaan elämään olisi aiemmallakin hinnalla tehnyt kurssista vähintäänkin ”ilmaisen”, nyt siitä jääkin heti voittoa. SIPO% kasvaa. (SIPO%=sijoitetun pääoman tuottoprosentti).

Jos tässä oikein kauniisti pyydän, saisinko nämä koulutukseen tulossa olevat ihmiset liittymään sellaiseen asiakaspaneliin? Laittaisitte mulle mailia tai soittoa ja rakennettaisiin teitä kuunnellen sellainen paras mahdollinen systeemi? Voin kiitoksena vaivannäöstä antaa vinkkejä kurssien jälkeenkin/ tarjota jollakin kaffetauolla kierroksen tai pari… Jos jotain paikalla ollutta kiinnostaa työskentely Ansionsa Mukaan Oy:llä, niin sellainenkin idea keskiviikko iltana syntyi myös, joka avaa työpaikan hakuun. Tästä jos on kiinnostusta kuulla enemmän, niin samoilla menetelmillä se onnistuu, eli maililla ja puhelimella. Puhelimella voi muuten lähettää nykyään mailejakin…

Otetaan siis lyhyt aikalisä aloituksen suhteen ja mietitään porukalla teille helpoin ja tietenkin myös halvin vaihtoehto. Siitä syntyneellä mallilla me sitten jatkamme tulevaisuudessa uusien asiakkaiden kouluttamisia.

Aikoinaan jossain blogissani kyselin missä päin Suomea haluaisit tällaista koulutusta saada, eli missä kiinnostuneita asuu, ei Keminmaalta ”löytynyt” kiinnostuneita. Nyt olikin komea yllätys kun Rovaniemelle oli Keminmaalta ajeltu! Nyt laajennetaan karttaa sekä tajuntaa! Keminmaalta lähtee auto Rovaniemelle jokaiseen koulutukseen, eli jos haluat koulutukseen osallistua, niin kyytissä pääsee kulkemaan. Otan enemmän kuin mielelläni kyytiin vaikka Kemiläisenkin.

Tästä se alkaa!

Marko, Ansionsa Mukaan Oy